Garcia tremålsskytt för KFUM i målrik match mot Falcao

På fredagskvällen samtidigt som de kommersiella tv-kanalerna visar sina mysprogram, så spelades det en SFL-match i Linköpings Sporthall mellan KFUM Linköping och Falcao FC som både har inlett serien så där med oavgjort respektive seger.

Lnköping försöker direkt att styra spelet men blir straffade av ett kontrande Falcao som chockstartar matchen med mål. I övrigt kan matchen liknas en schack-match där lagen försvarar sig lågt och inväntar det anfallandes lags drag.

I slutskedet av första halvlek får hemmalaget belöning för sitt tålamod och inte bara kvitterar, utan tar över ledning samt utökar den till 5-1 efter ett hattrick av Garcia, till publikens stora belåtenhet.

LÄS ÄVEN: Klart att Eurosport sänder söndagens derby

Trots en komfortabel ledning så ser hemmalaget ingen anledning att slå av takten, utan inleder stället halvleken med att utöka sin ledning. Lite senare drar Hasaminia på sitt andra gula kort för kvällen. Linköping lyckas dock inte att förvalta överläget.

Med knappt tio minuter kvar reducerar Amin och Arslan för sitt lag innan Linköping replikerar ed 7-2. Falcao tar in en joker för att få tryck på mål, något som ger en reducering. Trots detta så kan hemmalaget hålla undan och säsongens första seger är i hamn.

Matchfakta

SFL Norra

KFUM Linköping – Falcao FC 7-4 (5-1)

Målskyttar, Linköping: Matheus Garcia 3, Blend Al Osman, Jacob Björk, Leonardo de Oliveira Souza.

Målskyttar, Falcao: Dilan Amin 2, Alan Arslan, Matias Alberto Sanchez Herrera

Utvisning, Falcao: Mehdi Hasaminia

LÄS ÄVEN: Damlandslag på väg – nu söker förbundet en förbundskapten

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img