Heta känslor och hård kamp när Göteborgsderbyt bjöd på rekordpublik

Till tonerna av Snart skiner Poseidon tågade de båda lagen, IFK Göteborg och Gais in, medan Gaissupportrarna gjorde allt för att överrösta.

Det var upplagt för fest, med ett Blåvitt som hade en tuff start mot Torslanda, men revanscherade sig mot Uddevalla där man spelade lika. Gais å andra sidan har haft en tuff inledning med tre förluster och ville givetvis bryta den sviten.

Det tar inte många minuter innan Mathias Etéus visar att han är vaken och kommer förbi snyggt på kanten, men skottet går utanför. Han skulle få revanscherade sig när stressade fram en boll som han kunde sätta bakom Adam Gustafsson.

Stort jubel på läktaren och ytterligare ett mål från Etéus, som har kommit igång ordentligt efter sin långa skadefrånvaro.

Varje prestation, domslut, skott och lyckad fint fick publiken att antingen jubla, eller bua. Det skulle bli mer av just jubel när Tobias Nilsson sätter en boll från över halva plan som var tänkt som en styrning men som går in under Christopher Solberg.

Därefter skulle Oskar Örth kliva fram och trycka dit en kanon från sin vänsterfot, rakt upp i krysset, vilket tände publiken rejält. Gais tryckte på för en kvittering men ställningen 2-1 blev också halvtidsresultatet.

Under pausvilan bjöd Grunden Bois på en fantastisk futsal som rev ner många applåder.

Andra halvlek började oerhört fartfyllt, där Gais valde att byta in Fredrik Ritter i målet. Målen avlöste därefter varandra, Etéus slog till efter en fin frisparksvariant, Rasmus Andersson i Gais ville inte vara sämre och publiken bjöd även dem upp till dans.

Nicklas Asp fick även han näta, vilket han firade med att hoppa över hockeysargen och springa ut till fansen. Något som verkade inspirera Amaro Nyass, när han efter sitt mål bestämde sig att göra precis likadant, fast inför Gaisfansen givetvis.

Med tre minuter kvar av matchen är ställningen 5-4 till hemmalaget IFK Göteborg och Gais spelar med Fredrik Rumin som joker. De båda klackarna bjuder återigen upp till dans och var minst lika nervösa som spelarna på planen. Ingen ville förlora matchen, inte minst lagen själva.

I slutskedet av matchen trycker Gais på med jokerspel och Fredrik Rumin trycker dit kvitteringen, till Gaispublikens stora glädje. Blåvitt tar timeout och även ut målvakten, men lyckas inte göra något. Matchen slutar oavgjort, även om Gais firade som de hade vunnit.

Matchfakta

SFL Södra

IFK Göteborg – GAIS 5-5 (2-1)

Målskyttar, IFK Göteborg: Mathias Etéus 2, Oskar Örth, Nima Kadivar, Nicklas Asp

Målskyttar, Gais: Tobias Nilsson, Rasmus Andersson, Carl-Oscar Andersson, Amaro Nyass, Fredrik Rumin

LÄS ÄVEN: Publikrekordet slaget

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img