Ny uddamålsseger och fjärde raka för Örebro FC: ”Dildar räddade oss”

I fjol vann Örebro FC SFL Norra med bravur, och av årets säsongsinledning att döma verkar det bli så även i år.

Under söndagen reste laget, som i den förra omgången tryckte dit Örebro SK i säsongens första derby mellan lagen, till Nacka för möte med Nacka Juniors. Ett lag som i sin förra omgång tvålade dit Hammarby.

En sak som kännetecknat Örebro FC, med undantag för just derbyt där de lyckades få in lite bollar i öppet mål, är uddamålssegrar. Och en sådan skulle det även bli borta mot Nacka. Slutresultatet skrevs till slut till 2-3, och efter nu fyra spelade omgångar toppar ÖFC föga överraskande tabellen med sina 12 poäng.

Men matchen mot Nacka var nära att bli första poängtappet för i år – trots 3-0-ledning i paus.

– Första halvlek var klockren, hur bra som helst och vi hade med oss 3–0 från den. Men sedan vet jag inte, vi får se det som en läxa, säger spelande tränaren Christoffer Skoog till NA.

Som spelare gjorde han matchdebut till den andra halvleken, men fick gå av bara 20 sekunder senare på grund av att han visades ut. Rött kort.

– Det blev ett friläge för dem, jag kom åt killen lite och han föll väl lite extra hårt. Men jag kan inte säga att domaren gjorde fel, blåser han frispark i det läget så är det rött kort också.

Laget klarade visserligen av spelet med en man mindre, men reduceringen kom. Och med fem minuter kvar kom även 2-3.

– Det var ”gårdsfotboll” i andra halvlek, Hawaii fram och tillbaka och det var absolut inga lugna slutminuter. Det får vi lära oss av och ta med oss att behålla kylan när det blir så. Nu räddade Dildar (Caliskan) oss i slutsekunderna, när de fick ett friläge ur ingenting.