Grönländsk kandidat som damlandslagstränare: ”Jag vill till Sverige”

Nyligen sökte Tekle Ghebrelul, som tidigare har varit Grönlands senior futsal/fotboll landslagstränare för herrar, jobbet som landslagstränare för det kommande svenska damlandslaget i futsal.

Tekle Ghebrelul och Erik Klint.

Vi lyckades få en kort intervju med Tekle:

Du har ansökt som svensk damfutsallandslagstränare. Varför har du gjort det?

–  Ja, jag har ansökt som landslagstränare för Sveriges damlandslag. Jag har gjort det för att jag behöver en ny utmaning och jag har tidigare varit med och startat upp futsallandslaget på Grönland.

Tekie har erfarenhet ifrån herrfutsal och fotbollslandslaget från Grönland samt klubbfotboll och klubbfutsal från Grönland. Om det blir han som blir Sveriges damlandslagstränare, kommer erfarenheten från tidigare jobb vara nyttiga.

– Min erfarenhet är när man startar upp något nytt så handlar det om att ha tålamod och att man inte kan räkna med att få bra resultat direkt.

Hur hade du velat utveckla damlandslaget?

– Det är inte bara jag som i så fall ska utveckla damfutsalen i Sverige. Om det blir jag som blir landslagstränare så kommer jag att ha samarbete med flera andra tränare och klubbar och inte minst med förbundet. Det handlar om att utveckla erfarenheter och träna så många tränare som möjligt. Kanske sprida futsalen lite mer i klubbarna och skolorna.

Du har precis avslutat en Fifa-utbildning i futsal. Kan du berätta lite om utbildningen?

– Fifa-utbildningen var mycket jobb med elva timmars arbete om dagen. Det var en fantastisk utbildning med Mico Martic som var instruktören från Fifa. Jag blev väl mottagen av Moldaviens fotbollsförbund och jag vill också säga tack till dem för att de accepterade att jag kunde få genomföra utbildningen under deras förbund.

Hur känns det att vara den första grönländska futsal-tränaren med Fifa-utbildning?

– Jag har hela tiden sagt till mitt förbund att det är nödvändigt med kurser och utbildningar så man kan få nya vänner och goda relationer runtom i världen, jag tycker att det är mycket viktigare.

Kommer du att flytta till Sverige/Danmark för att hålla dig nära lagen utifall du blir landslagstränare?

– Jag kommer att flytta om jag får jobbet. Men jag vill flytta till Sverige och inte Danmark.

Vilken typ av tränare är du?

– Jag är en disciplinerad, krävande och mycket vinnande typ. Åtagande, tillit och respekt betyder mycket för mig. Jag är ambitiös och älskar att vinna.

Tack för denna intervju och vi önskar dig lycka till.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img