Landslagsspelaren lämnar IFK Uddevalla Futsal: ”Tungt tapp”

Nyligen blev han tillsammans med fem andra IFK Uddevalla Futsal-spelare uttagen att representera Sverige under Nordic Cup i början av december.

Nu står det klart att Jihad Nashabat, som kom till den nuvarande svenska mästaren inför den förra säsongen, gjort sin sista match för klubben.

– Ja, det stämmer att han lämnar oss. Det är givetvis ett tungt tapp för oss, det handlar ändå om en landslagsspelare, säger Harry Gerd, sportansvarig i IFK Uddevalla Futsal till Bohusläningen.

Anledningen till att Nashabat ska lämna klubben ska bero på tidsbrist. Han både bor och jobbar i Göteborg, och känner helt enkelt inte att tiden räcker till för att fortsätta med den pendlingen.

– Vi har haft detta på känn ett tag så det kom inte som någon direkt överraskning.

Till Bohusläningen säger han också att det i nuläget inte är aktuellt att ersätta landslagsspelaren. Nyligen gjorde de klart med Mahmoud ”Mido” Al-Mouti, som de hoppas kan bli en viktig pjäs.

– Ja, vi har ju värvat in Mido nyss och i övrigt bedömer vi att vi har en tillräckligt bred och stark trupp för att klara oss bra i SFL. Men det är klart att vi alltid tittar oss omkring om vi kan hitta fler bra spelare.

Var Nashabat nu kommer fortsätta sin futsalkarriär är oklart, men att Göteborgsklubbarna skulle vara intresserade lär inte vara någon högoddsare.

UPPDATERING: Nashabat bekräftar – det blir hans nya klubb

LÄS OCKSÅ: Nashabat stortrivs i landslaget: ”Vi har jättekul tillsammans”

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img