Borås förlängde segersviten – Palalija stor matchhjälte

Efter fyra bortamatcher och fyra vinster var det många Boråsare som längtade efter BAIK Futsals hemmapremiär. Motståndare för dagen var Skoftebyn IF, som precis som hemmalaget siktar på en slutspelsplats.

Tillbaka efter en tids frånvaro var också Fehim Smajlovic, efter att han hade varit en vända i IFK Göteborg och vänt.

Matchen började i högt tempo där båda lagen kände på varandra. Hetast på gröten var Skoftebyn som kom till många fina lägen, men där målvakt Dino Palalija i Borås stod för många fina insatser.

Lite motsägelsefullt skulle istället hemmalaget ta ledningen i matchen, genom Fawad Zemarai som avslutade ett fint klapp-klapp-spel bakom en chanslös Arvid Sterner.

Carl Lext, nyligen uttagen till landslaget, tillsammans med landslagsbekante Agon Beqiri fick mycket speltid i Skoftebyn och visade också på fina kvalitéer. Tillsammans med Enver Colic, som tillhörde FC Mellerud förra säsongen, hittade man igenom Boråsförsvaret flertalet gånger.

Även om det var nära ett par gånger hade Dino Palalija många fina parader i första halvleken som lär ha charmat hemmapubliken. Trots att Skoftebyn tryckte på fick man inte utdelning, utan första halvlek slutar 1-0.

Efter lite instruktioner i paus kom båda lagen ut, taggade till tårna. Återigen skulle kanske Skoftebyn ha de första farliga chanserna, men det är efter flipperspel Henrik Svedberg som får bollen och sätter tvåan.

När man har gjort ett mål är man som mest sårbar brukar man säga. Just den tesen bevisade Borås när man nästan direkt därefter får se Gustaf Rådström och Kristoffer Andersson i ett fint samspel, som slutar i att den sistnämnda reducerar.

Båda lagen hade ypperliga chanser att sätta dit flera mål, men målvakterna Arvid Sterner och Dino Palalija turades om att göra den ena fantastiska räddningen efter den andra.

Borås har bland annat ett farligt trippeläge, där de två första bollarna räddas fenomenalt av Sterner, men där den sista bollen blir för svår. Vem är framme om inte målkungen och återvändaren Fehim Smajlovic som alltså gör mål i debuten.

Matchen stod och vägde, där Borås till synes verkade ha kontrollen. Efter en frispark får hemmalaget smaka på den klassiska GFC-varianten där Carl Lext gör match av det hela efter ett avslut i nättaket. 3-2 och riktig nervigt för båda lagen.

Skoftebyn tar timeout med fyra minuter kvar och satsar på jokerspel, där Gustaf Rådström tar på sig jokertröjan. Det närmsta man kommer är en stolpträff, efter bland annat en underbar räddning av Dino Palilja, som ganska självklart tar priset som matchens spelare.

Matchfakta

SFL Södra

Borås AIK – Skoftebyns IF 3-2 (1-0)

Målskyttar, Borås: Fawad Zemarai, Henrik Svedberg, Fehim Smajlovic

Målskyttar, Skoftebyn: Kristoffer Andersson, Carl Lext

Publik: 350 åskådare

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img