Djurgården starkast i det historiska Stockholmsderbyt

Klockan 20.30 under söndagskvällen drog matchen igång. Och det var inte bara en match som vilken annan. Det var en match som var viktig på så många fler plan än att den med största sannolikhet skulle betyda tre poäng för något av lagen.

Det var dags för det första derbyt mellan de två giganterna Hammarby IF och Djurgårdens IF, framför ett Eriksdalshallen fyllt med bajare till bredden.

Hammarby, med det stora publikstödet bakom sig, var också laget som tog ledningen i matchen. Özgur Yasar stod för målet.

Djurgården kunde dock kvittera efter en ordentlig målvaktstavla av Poja Tahmi-Masoleh i Bajens mål. Målvakten sprang ut och sköt bollen på egen spelare och in i mål.

Innan halvtidsvilan skulle dock Hammarby återigen ta ledningen, och även den här gången genom Yasar.

I den andra halvleken kändes Hammarbys ledning till en början relativt trygg. Djurgården kom inte riktigt fram till några heta chanser. Men målet skulle komma, och fler efter det. Kvittering till 2-2, ledningsmål till 2-3 och sedan till och med ett 2-4-mål.

Djurgården var tillbaka – och förbi.

Men med endast ett fåtal minuter kvar fick Hammarby in en reducering, och jakten på kvitteringsmålet var igång. Jokerspelet var ett faktum och Bajen tryckte Djurgården längre och längre ned.

Målet kom dock inte, och Djurgården lyckades reda ut stormen och ta hem det första, historiska futsalderbyt mellan två av landets största rivaler.