Jahid Jawid avgjorde för sitt Borås – med fyra sekunder kvar av matchen

Det var upplagt för en riktig rysare när det vankades tidig seriefinal i SFL Södra. IFK Uddevalla tog emot Borås AIK på hemmaplan inför drygt 600 förväntansfulla åskådare.

Både hemmalaget och bortalaget hade gått som tåget och var obesegrade inför matchen, där Uddevalla hade fyra vinster och en oavgjord och Borås fem raka segrar. Ett toppmöte som även var repris på finalen föregående säsong, där Uddevalla blev vinnare.

Matchen började i ett högt tempo, där båda lagen ville visa på att de kunde spela fin futsal. Pressen från respektive lag var som oftast hög, men initialt löste ofta lagen detta utan några krusiduller.

Det skulle vara Robert Bagger som luckrade upp Boråsförsvaret ordentligt för första gången i matchen, när han serverar en perfekt macka till en fristående Linus Skarin som sätter första målet i matchen.

Borås replikerade snabbt genom landslagsmannen Irfan Delimedjac som skickade iväg en projektil så hård, att den nog hade kunnat landat i Helsingborg om inte nätet bakom Marcus Gerd stoppade den. Kvittering alltså, på frispark för Borås och målskyttet hade bara börjat.

Även om Wahid Jawid inför säsongen gick till IFK Göteborg så har givetvis Borås fyllt på med en Jawid, brorsan Jahid. Han skulle återigen kliva fram, som för övrigt är Borås bästa målskytt denna säsongen, och sätta tvåan för bortalaget. Allt detta inom loppet av ett par minuter, vilket givetvis chockade Uddevalla.

Den mycket rutinerade skulle därefter visa att inte bara Irfan Delimedjac kan skjuta hårt som en häst, när han i en tilltrasslad situation vinner boll på egen planhalva, avancerar upp mot Boråsmålet och skjuter så hårt att krutdoften kändes upp på läktaren.

Matchen var minst sagt fartfylld, där lagen verkade vilja kopiera varandra. Efter att Petrit Zhubi och Albert Hiseni gått tillbaka till skolbänken och levererat en symaskinskurs i sick-sack värt namnet för Boråsförsvaret, skulle även Borås göra likadant där Ricky Lundberg var sist på bollen.

3-3 var resultatet i halvtid, ganska logiskt sett till matchbilden.

Målvakterna Marcus Gerd och Dino Palalija fick erfara flera hårda skott mot sig under matchen, förutom att ha släppt in var sin hård projektil, fick man även ett par hårda skott som inte var att rekommendera för den skotträdde. Palalija motade Robert Baggers bössa i huvudet och fick trycka upp lite bomull i näsan, medan Gerd fick Delimedjacs hårda skott i magen, vilket lär lämna ett märke.

Fredrik Söderqvist skulle få en frispark i nästan exakt samma läge som Delimedjac i första halvlek, där Boråsmuren valde att hoppa och bollen gick under och in i mål.

Skoltemat fortsatte när Younes Raisi hade lekstuga för Uddevallaförsvaret och trollade upp de flesta på läktaren när han på helt egen hand satte ytterligare en kvittering i matchen. Vilken show han bjöd på, precis som många andra spelare gjorde i båda lagen.

Matchen väger en del, med farliga avslut åt båda håll. Båda lagen fick göra var sitt mål till, där många säkerligen trodde att även slutresultatet skulle bli lika.

Med endast 18 sekunder kvar av matchen får Borås en hörna och tränare Petter Florentin tar en timeout. En variant senare, som kanske inte lyckats till fullo, lyckas man vägga sig igenom ett passivt hemmaförsvar och trycka dit segermålet för Borås. Målskytt är Jahid Jawid och vild glädje utspelar sig på bortalagets bänk, då målet kommer med endast fyra sekunder kvar av matchen.

Uddevalla gör vad de kan och försöker spela med Petrit Zhubi som joker de sista sekundera, men Borås håller ut och håller segersviten intakt.

Matchfakta

SFL Södra

IFK Uddevalla – Borås AIK 5-6 (3-3)

Målskyttar, Uddevalla: Linus Skarin, Petrit Zhubi, Albert Hiseni, Fredrik Söderqvist, Robert Bagger

Målskyttar, Borås: Irfan Delimedjac, Jahid Jawid 2, Ricky Lundberg, Younes Raisi, Henrik Svedberg

Domare: Namik Idrizovic, Lovisa Johansson, Ademir Hasanbegovic

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img