Ingenting verkar kunna stoppa IFK Uddevallas damer – ny storseger

IFK Uddevalla Futsal har inlett säsongen i RFL Dam Norra Götaland med fem vinster på fem matcher och har plus 45 i målskillnad, något som visar att det är det formstarkaste laget i serien.

I matchen mot Råtorps IK inledde Uddevalla-tjejerna starkt med 5-1 innan paus efter mål av Sandra Bagger, Emma Karnström, Hanna Österberg, Emma Christensen och Mathilda Eljas.

LÄS ÄVEN: Lindahl vann seriefinalen mot Sätra SK

Dominansen från Uddevalla fortsatte i den andra halvleken och slutresultatet skrevs till 11-1. Ännu en seger för Lalo Rojas gäng och Uddevalla börjar sakta men säkert etablera sig som en storfavorit att spela slutspel i februari.

Tränaren Lalo Rojas efter matchen:

– Vi går tillbaka till det spåret vi vill vara på från sista matchen. I matchen tillåter vi inte motståndarna att göra det de vill. Vi har betydligt mycket mer rörelse under matchen om man jämför med sista matchen. Det är detta vi pratar om hela tiden att ha rörelse och förflytta boll på ett snabbt sätt.

Rojas fortsätter:

– När tjejerna gör det vi säger ska göras på planen, spelar de en bra futsal. I matchen har vi också bra variation i spelet där vi tar avslut utifrån och att vi hittar bra kombinationer som leder till mål.

Lalo förklarar dominansen i serien.

– Att vi dominerar i serien kan ju vara så att vi har en trupp som verkligen vill lära sig sporten och att de inte missar en träning. Sedan är det att vi har hittat en idé som vi tror på. Vi vågar spela futsal och vi börja sätta vår försvarspel mer och mer.

Matchfakta

RFL Dam Norra Götaland

IFK Uddevalla – Råtorps IK 11-1 (5-1)

Publik: 145

Målskyttar, Uddevalla: Mathilda Eljas 4, Sandra Bagger 2, Hanna Österberg 2, Emma Karnström 2 och Emma Christensen

Målskyttar, Råtorp: Självmål

MISSA INTE: BW:s söndagskrönika

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img