Sverige hade det svårt mot Grönland – men redde ut stormen

Efter två inledande förluster för det svenska landslaget i Nordic Cup var det under torsdagskvällen dags för match mot Grönland. Ett Grönland som precis som Sverige stod utan seger.

En match där Sverige letade självförtroende, och troligtvis också förväntade sig att det skulle komma när ett motstånd som Grönland stod på andra sidan.

Men matchöppningen var tuff för svensk del, och det var Grönland som skapade de hetaste lägena, och det var därför inte heller helt orättvist när de tog ledningen efter drygt sex minuters spel.

Men Sverige skulle ta sig tillbaka i matchen. Ett fint samspel mellan Carl Lext och Mathias Etéus avslutades med att den sistnämnde satte 1-1. Och några minuter senare spelades en hörna till Irfan Delimedjac som gick på skott. 2-1 till Sverige.

Den andra halvleken började likt den första – målmässigt. Drygt sju minuter in i matchen kvitterar motståndarna när det svenska försvaret står och sover, men Sverige replikerar direkt genom Nicklas Asp som petar in en retur.

Grönland skulle dock återigen kvittera, innan Fredrik Johnsson och Nima Kadivar såg till att fastställa slutresultatet 5-3.

Nu väntar ny match under fredagen. Då ställs man mot Norge, som också är veckans sista match för svensk del.

Nordic Cup

Sverige-Grönland 5-3 (2-1)

Målen, Sverige: Mathias Etéus, Irfan Delimedjac, Nicklas Asp, Fredrik Johnsson, Nima Kadivar

Målen, Grönland: Sören Kreutzmann, Kaassannguaq Zeeb, Hans Karl Berthelsen