Succéspelaren borta resten av säsongen – kämpar för att komma tillbaka

KFUM Linköping var under försäsongen en stor snackis efter att man tvålade IFK Göteborg i en träningsmatch. Efter det har det gått sämre för Linköpingslaget, där man för tillfället ligger näst sist på fyra poäng, endast en poäng ifrån jumbon Falcao.

Föregående säsong såg det ungefär likadant ut, med en svag höst som följdes upp av en starkare vår. En spelare som utmärkte sig genom mycket energi var Amanjoz Baqay som dessvärre saknats de senaste matcherna.

– Från början var futsal för mig ett sätt att komplettera min fotbollsträning när jag var som mest aktiv. Tyvärr blev inte vissa saker som jag önskade, då jag fick jobbiga ljumskbesvär som bråkat större delen av tiden jag spelat fotboll. Det hela slutade med att jag slog två flugor i en smäll och kombinerade rehab och futsal, berättar Amanjoz Baqay för Futsalmagasinet.

Kalla det otur, kalla det tur i oturen, men futsalen och Amanjoz Baqay fann varandra när det kanske var som svårast.

– Jag och futsalen klickade ganska snabbt, trodde jag, då min spelstil passar i trånga ytor med höga krav på bollhavare och speluppfattning, vilket gjorde att jag fastnade för sporten. Framför allt att sporten är så intensiv där det gäller att hitta ett kreativt spel under den effektiv tid, tillsammans med mina lagkamrater.

Sedan starten har han lirat i KFUM Linköping, men det var först föregående säsong som Amanjoz Baqay valde att i större grad lägga dubbskorna på hyllan, till förmån för futsal. Säsongen började som bekant inte någon vidare, då man endast hade tre poäng på sex spelade matcher. Det började talas om att man skulle åka ur ligan.

– Spelar man på en sådan här nivå förstår man att man aldrig skall kasta in handduken, oavsett resultat.

Sagt och gjort, ingen handduk kastades in, utan istället stod KFUM Linköping för en fantastisk vårsäsong där man blev starkare och starkare. Detsamma gällde för Baqay, som blev mer och mer kär i sporten. Poängen trillade in, både för laget men också på Baqays konto i form av assist och mål. Tillslut slapp man kvalet och höll sig kvar.

– Där och då, inför den här säsongen kändes det som att vi hade något bra på gång. Inledningsvis lyckas vi slå IFK Göteborg, vilket kanske inte många trodde.

LÄS ÄVEN: Han leder skytteligan i SFL Norra

Han lyckas spela de två första matcherna, där man spelar lika med ÖSK Futsal och förlorar mot Norrköping. Där och då får Amanjoz Baqay kasta in handduken, inte för att han vill sluta spela futsal på grund av det dåliga resultatet, utan på grund av stor smärta i ljumsken och baksidan. Även om han var med på laguppställningen deltog han bara halvt under matchen mot ÖSK och mot Norrköping försökte han, men smärtan tog över.

– Skadan hade mer eller mindre följt mig under försäsongen, men jag undvek den.

Efter en mer eller mindre akut magnetröntgen visade det sig att Baqay ådragit sig en belastningsskada med påbörjad fraktur längs baksida lår.

– För en som älskar träning, att träna fotboll och futsal så var det ett tungt besked.

Bedömningen blev att han med största sannolikhet missar hela säsongen, men om han har tur kan han återhämta sig fortare.

– Jag hoppas verkligen att jag kan återhämta mig snabbt. Jag brinner för sporten och vill komma tillbaka till bollen och mina lagkamrater. Tills dess så försöker jag stötta laget när jag kan. Min förhoppning är att vi kan hålla oss kvar i SFL även i år!

KFUM Linköping kanske flög förbi föregående säsong, som en sprinter med dålig start men som återhämtar sig på upploppet. Däremot är Amanjoz Baqay och hans lagkamrater övertygade om att se till att detta inte är någon parentes i svensk futsalhistoria. Linköping och Baqay är fast beslutna att återhämtningen på upploppet är starten på ett maraton mot vidare spel i SFL, kanske till och med ett SM-guld.

MISSA INTE: Säkrade rättigheter av Futsal-EM

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img