Geesguud skrällde borta mot Halmstad

Efter att det tidigare mötet hade slutat 8-12 mellan Geesguud och Halmstad, förväntade sig många målfest under lördagen när de båda drabbades samman i Högskolehallen. När domare Bartek Svaberg blåste i pipan var det ett betydligt lägre Geesguud som ställde upp 2-2, till skillnad från förra mötet när man körde helplanspress med man-man.

Halmstad leder under stora delar av matchen, men låter bortalaget Geesguud äta sig in. Trots att toppen mötte botten bjöd båda lagen upp till dans, även om bortalaget fick kämpa i uppförsbacke matchen igenom. Efter att hemmalaget leder med 4-1, går bortalaget nästan ikapp och halvtidsvilan blir den stora räddaren.

I andra halvlek öppnar Halmstad starkt återigen, men slappar av allt för mycket, där man ger Geesguud ett finger och de tar hela armen. Jakob Adolfsson gör fyra av Halmstads mål och är genomgående deras bästa spelare under matchen, men hans prestation räcker inte för att lyfta laget till en seger.

I slutminuterna får Halmstad en straff och rött kort mot sig i samma situation. Tack vare dessa, och ett jokerspel från bortalaget som pressade Halmstad, blir det också en snöplig förlust för serieledande Halmstad. Assisterande tränare i Halmstad, Markus Hulander, kommenterar:

– Idag var vi inte bra. Efter ledning med 4-1 känns det som att vi slutar att spela. Varför har jag ingen förklaring till. Vi rycker upp oss något efter Geesguuds kvittering (4-4) och går även upp i ledning 6-4, men då slutar vi spela med huvudet. Vi är bedrövliga på att stänga matcher. Att vi därtill får tre straffar mot oss, där de sätter samtliga, och ett mycket tveksamt rött kort mot oss i slutet gör att vi går hem tomhänta idag efter en sämre prestation.

Hulander poängterar också att man har chans till snabb revansch, då man under söndagen möter Onsala i en DM-final.

Matchfakta

Division 1 Södra Götaland

Halmstads BK – Geesguud UF 6-7 (4-3)

Målskyttar, Halmstad: Jakob Adolfsson 4, Besfort Sulejmani, Daniel Radovanovic

Målskyttar, Geesguud: Uppdateras.

Rött kort: Raikan Jamal Taher, Halmstads BK

Publik: 63

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img