Oranje skrällde – vände och vann mot Söder

Under söndagen tog Söder emot Oranje, i ett hett derby mellan två intressanta klubbar. Söder, som åkte ur SFL föregående säsong i kvalet mot Hammarby, jagar som bekant en biljett tillbaka. Inför matchen hade man sex spelade matcher och ett i princip fläckfritt facit, med fyra vinster och två oavgjorda resultat.

Det skulle bli många kamper på planen, där det stundvis var mycket gnäll från båda lagen. Domarna blev hårt provade, där lagen ständigt undersökte var gränsen gick. Som ofta skulle det bli en match med böljande matchbild, där det svängde åt båda håll.

Första halvleken tillhörde Söder, även om båda lagen bjöd upp till dans. Flera chanser gavs att sätta öppningsmålet, men det dröjde till i slutet av halvleken innan Söder fick ett ledningsmål. Efter det kunde man utöka ledningen till 2-0, ett resultat som kvarstod till halvtidsvilan.

Andra halvlek skulle snarare bli ett krigsfält än futsalplan, då båda lagen bjöd på hårt spel. Ganska tidigt kunde man känna att minst en långstraff låg i luften. Oranje visade på fin inställning när man kämpade sig tillbaka i matchen, sakta men säkert.

Allt skulle handla om när Oranje gick ikapp, något man gjorde, för att fortsätta förbi. Efter att ha haft 2-0 i baken efter första halvlek, ledde man med ett par minuter kvar. Söder får en långstraff, som går flera meter över. Jokerspel testas, för att kunna komma tillbaka i matchen, där man också sätter en boll.

Talande för matchen lär sekvensen där Söder sätter stolpe stolpe ut, för att sedan få öppet mål och Oranjespelare täcker skott som går till kontring och mål. Söder visade på ett mer futsalorienterat spel medan Oranje slet med varje lem de hade.

Motivation slår klass sägs det, kanske är det också den tesen som bevisas när domaren förkunnar att matchen är över och Oranje vinner med 5-4.

– Det är väldigt roligt hur vår säsong har bytt skepnad. Från att slåss för att säkra kontraktet och mest tänka på att undvika jumboplatsen till att verkligen blicka uppåt och fajtas om seriesegern genom tre raka vinster. Det är också väldigt viktigt att gå segrande ur den här jämna matchen efter att ha blivit lottlösa i tre jämna fajter mot Söder, Aspudden och Strängnäs under seriens första halva. Nu blir det verkligen ett riktigt getingbo sista tre omgångarna, säger tränare Niklas Fält i Oranje FK efter matchen.

Matchfakta

Division 1 Södra Svealand

Söder – Oranje 4-5 (2-0)

Målskyttar, Söder: Dusan Dordevic 2, Daniel Milovanovic, Benyam Seyoum

Målskyttar, Oranje: Adam Stighäll, Johan Wahlström (tredje målet), Cem Alpek (5-3)

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img