Torslanda återigen starkast i derbyt mot Blåvitt

Onsdagens enda match i SFL Södra som spelades i Lisebergshallen började lugnt där båda lagen kände på varann och rullade runt bollen med ett långsamt tempo och få kombinationer.

IFK hängde dock inte med i försvaret när Victor Edvardsen kunde göra 0-1 på en insparksvariant redan i den första minuten.

Torslanda utökade ledningen två gånger om och i mitten på första halvlek står det 0-3 till bortalaget. Efter det så rycker hemmalaget upp sig och skapar heta målchanser. Båda lagen kontrar och matchtempot har höjt sig rejält och det börjar äntligen likna ett derby med tuffa kamper och fina individuella prestationer från båda lagen. IFK Göteborg får utdelning för sitt slit, reduceringen till 1-3 kommer tillslut då IFK har spelat  hög press för att få till ett mål innan paus.

Andra halvlek börjar jämnt med ett bra matchtempo. IFK Göteborg har den hetaste målchansen där Jansson i Torslandas mål gör en kanon räddning och på returen skjuter IFK i ribban. Efter en stund in på andra halvek så går tempot i matchen ner igen och lagen har tröttat ut varandra. Istället för att IFK börjar lägga in en växel så utökar Lännholm ledningen till 1-4 och Edvardsen en stund senare till 1-5. Matchen ser ut och vara avgjord. Niclas Asp får till en reducering på slutet och matchresultatet skrivs till 2-5.

Matchfakta

SFL Södra

IFK Göteborg Futsal-Torslanda IK 2-5 (1-3)

Målen, IFK: Ludwig Torkelsson, Nicklas Asp

Målen, TIK: Victor Edvardsen 2, Andreas Jernarp, Willam Lännholm

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img