Skövde var på väg att slå IFK Uddevalla – då klev nyckelspelarna fram

Under fredagskvällen begav sig den svenska mästaren IFK Uddevalla Futsal till Arena Skövde för match mot tabelljumbon. Ett IFK på jakt efter förstaplatsen mot ett Skövde som fortsatt behöver kriga för att hålla sig kvar.

I den här matchen var viljan att hålla sig kvar i serien väldigt länge nära att väga tyngre, men IFK Uddevalla kunde till slut gå ikapp och matchen slutade oavgjort.

Både 1-0 och 2-0 kom under de inledande fem minuterna, innan Albert Hiseni kunde reducera för Uddevalla.

Men Skövde fortsatte att göra mål, och trots reduceringar från gästerna kunde de hela tiden behålla ledningen.

I mitten av den andra halvleken, vid resultatet 7-4, visades bortalagets målvakt Marcus Gerd ut. Målvakten, som inte kunnat träna för fullt i veckan på grund av skada, började vid sidan men bytte av Craig Stephenson i paus.

Det såg du väldigt mörkt ut för gästerna, men när Albert Hiseni strax därefter fick in 7-5 fick återigen nerv. Och när Robert Bagger kunde sätta 7-6 med fem minuter kvar blev det riktigt nervöst.

Med tre minuter kvar kom också den så efterlängtade kvitteringen, och det målet gjordes av Mahmoud Al-Mouti.

Med 20 sekunder kvar av matchen fick dessutom IFK Uddevalla en tiometersstraff, men Robert Bagger missade chansen att bli matchhjälte.

SFL Södra

Skövde United FC-IFK Uddevalla 7-7 (3-2)

Målen, Skövde: Bilos Yonakhir 2, Ninos Gewargis, Henrik Lara Rodriguez, Hanna Abraham

Målen, IFK: Albert Hiseni 3, Mahmoud Al-Mouti 3, Robert Bagger