”Mido” poänghjälte mot Blåvitt med tio sekunder kvar

Som alltid när IFK Uddevalla Futsal och IFK Göteborg Futsal möts är det mycket som står på spel, oavsett tabelläge.

Så var det även den här lördagen, när göteborgarna besökte Agnebergshallen i Uddevalla.

Bortalaget började med ett väldigt lågt försvarsspel, och Uddevalla kunde ofta vinna bollen högt och det var också de som öppnade matchen på bästa sätt.

Men det var Blåvitt som tog ledningen med 1-0. Lagets stjärna, Mathias Etéus, avslutade på allra bästa sätt. Och när gästerna sedan också gjorde nästa mål såg det tungt ut för de svenska mästarna.

Uddevalla lyckades dock få in en kvittering genom Petrit Zhubi, och just innan halvtidspausen hade Granit Berisha ett drömläge när han kom helt ensam med Christopher Solberg i gästernas mål.

I den andra halvleken lyckades Blåvitt återigen visa sin effektivitet när de satte 1-3. Inte hade de fler lägen än Uddevalla, men de var bra mycket mer kliniska när lägena väl kom.

Hemmalaget jagade en reducering, men kändes uddlösa. Med fem minuter kvar drog Blåvitt dock på sig sin sjätte frispark, och Mahmoud ”Mido” Al-Mouti fick chansen från tio meter. Men Solberg, likt många gånger tidigare i matchen, räddade skottet.

Därefter valde Uddevalla att spela med en jokerspelare, och Robert Bagger med västen på ordnade en ny frispark. Då klev Emilio Rossi fram och pangade upp den i nättaket till 2-3, och matchen var återigen vid liv.

Blåvitt skulle dock återigen gå upp i en tvåmålsledning, och det genom Mathias Etéus på frispark. Därefter dröjde det inte länge innan Petrit Zhubi, med jokervästen på, pangade in 3-4 med drygt två minuter kvar.

Uddevalla fortsatte med jokerspel, och med TIO sekunder kvar smällde ”Mido” dit kvitteringen. 4-4 slutade lördagens heta kamratderby

IFK Uddevalla Futsal-IFK Göteborg Futsal 4-4 (1-2)

Målen, Uddevalla: Petrit Zhubi 2, Emilio Rossi, Mahmoud ”Mido” Al-Mouti

Målen, Blåvitt: Mathias Etéus 2, Ludwig Torkelsson, Erik Svensson