William Lännholm stor matchhjälte när Torslanda slog Borås

Dagen innan nyårsafton var det minst sagt upplagt för ett par nyårsraketer när Borås AIK tog emot Torslanda i Boråshallen. Båda lagen oerhört målglada, där Borås visat på en bättre defensiv.

Torslanda startade med nyförvärvet David Thylén i målet, då Viktor Jansson inte fanns att tillgå på grund av skada. Borås saknade avstängda Henrik Svedberg, vilket gjorde att Irfan Delimedjac för dagen spelade pivot.

Med två såpass målglada lag skulle de båda målvakterna, Dino Palalija i Borås och David Thylén i Borås få jobba ordentligt. Den sistnämnda skulle presentera sig ordentligt för SFL-publiken när han sattes på prov av hemmalaget.

Andreas Jernarp i bortalaget skulle få ett par farliga lägen, men efter en hård närkamp med hemmalagets Irfan Delimedjac fick Jernarp en smäll över vristen och klev av. Tungt avbräck för Torslanda, samtidigt som Delimedjac blir varnad i sekvensen.

Chanser bytts vilt mot varandra, och det skulle också vara Delimedjac i Borås som utgjorde ett stort hot mot Torslanda. I en sekvens trixade han upp bollen och avslutade med en bicykleta, vilket rev ner applåder från hemmapubliken.

MISSA INTE: Djurgården studsade tillbaka och vann

Trots många farligheter från båda hållen, bland annat Victor Edvardsen och Ricky Lundberg som provade lyckan ett par gånger, slutar den första halvleken mållös.

Andra halvlek skulle bli minst lika underhållande som första, med många målchanser åt båda håll. Dino Palalija fick bland annat en hård boll i huvudet, som gjorde att han fick byta sin blodiga tröja. Näsblodet skulle dock inte svida lika hårt som kontringen Torslanda hade, när Victor Edvardsen kom ensam och inte tvekade, utan satte ledningsmålet för bortalaget.

Stor glädje för Torslanda och läktaren, där bortalaget verkade ha med sig ett bra följe.

Borås tog timeout, de försökte med samspel, och hårda skott, men inget verkade bita på Torslandaförsvaret idag. De ville inte vika sig en tum, utan visa att de är ett lag att räkna med. Flera av spelarna som inte hade fått chansen började värma upp för Borås och det skulle också vara en av de spelarna som skulle kliva fram.

Jahid Jawid, bästa målskytt i Borås tillsammans med avstängde Henrik Svedberg, fick bollen och passade till Fehim Smajlovic som klappade till bollen så att det sjung i hela hallen. Det stenhårda skottet var inte bara en viktig kvittering för hemmalaget, utan ett mål som hängt i luften under ett längre tag.

Torslanda hade inte saknat chanser, bland annat fick Younes Raisi rädda en boll på mållinjen, men hemmalaget Borås hade under en längre tid forcerat och tryckt ner Torslandaförsvaret.

Det var heta känslor och matchen kändes som den kunde gå åt vilket håll som helst. Torslanda fortsatte att vara täta i defensiven när Borås försökte trycka ner försvaret åter en gång. Det skulle dock bli ett långt utkast från nyförvärvet Thylén som gick hela vägen ner till en omarkerad William Lännholm, som nickade in ledningsmålet.

Stor glädje för Torslanda, som visade att de är sylvassa i sitt kontringsspel.

Borås försökte med jokerspel i Fehim Smajlovic, och hade också många farliga lägen. De spelade runt, men fick inte till något avslut, istället skulle William Lännholm kliva fram och sätta sitt andra för dagen.

Han skulle göra ytterligare ett mål när han tryckte dit bollen i krysset, vilket förkunnade ett hattrick för Torslandaspelaren.

Borås åker således på sin första förlust för säsongen, Torslanda trampar på och fortsätter imponera. Det luktar slutspel för Torslanda.

Matchfakta

SFL Södra

Borås AIK – Torslanda IK 1-4 (0-0)

Målskyttar, Borås: Fehim Smajlovic

Målskyttar, Torslanda: Victor Edvardsen, William Lännholm 3

Publik: 409

Domare: Daniel Särén, Jonas Erlandsson, Fikret Buqa

SE ÄVEN: Senaste avsnittet av #StudioFM

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img