Rastoder om att möta brorsan: ”Jag har förberett mig”

Inför säsongen blev en av flera spelare som bytt från en Örebroklubb till en annan. Nyligen ryktades han även till Finland och finska ligan. Vi pratar givetvis om Alen Rastoder i ÖFC, som är laddad inför derbyt mot ÖSK Futsal under tisdagskvällen.

– Jag tycker att vi har gjort en bra start i SFL och håller oss till spelplanen vi haft sedan dag ett. Att vi sedan redan är klara nu till den rikstäckande ligan nästa säsong har mycket att göra med rutinen vi besitter och att vi spelat ihop oss. Tittar man på laget som spelar så har många spelare spelat med varandra länge, sedan har vi några nyförvärv, men stommen är kvar vilket är viktigt, berättar Alen Rastoder för Futsalmagasinet.

Örebro Futsal Club har gått som tåget i serien och inget verkade kunna stoppa dem. Även om flera matcher vanns med uddamålet är fortfarande en seger en seger. I föregående omgång åkte man på ett farthinder i form av KFUM Linköping som lite överraskande besegrade ÖFC.

– Vår kedja gör det väldigt bra i de första tio minuterna tycker jag, då leder vi också matchen med 2-0. Jag tror många tänkte omedvetet att vi skulle vinna igen, vilket gjorde att vi också slappnade av. Det är nog bra att förlusten kom nu, så vi kan ta nya tag och fokusera på kommande matcher, framför allt mot ÖSK Futsal nu under tisdagen.

Trots derbyn i Göteborg och Stockholm är inget så anrikt som det derby i Örebro. Staden är känd för sin futsalkultur och har huserat två lag i högstaligan länge. Folk vallfärdar till Gamla Idrottshuset för att se de båda lagen göra upp, där senaste tre mötena har slutat i ÖFC-favör.

– För mig är det många känslor som kommer upp i Gamla Idrottshuset. Jag har vunnit många medaljer på den planen. Sedan har jag alltid haft mina nära och kära i publiken, vilket jag även kommer att ha denna matchen. Sedan finns det tre stycken på planen som jag umgåtts med sedan jag var liten, Miran Abdulrahman i ÖFC och givetvis min bror Amel i ÖSK. Vi har spelat många timmar tillsammans, så det är extra roligt att se hur människor utvecklas olika.

Brorsan spelar som bekant i ÖSK Futsal, ÖFC:s rivaler. Under tisdagskvällen ställs bröderna mot varandra, i en match som betyder oerhört mycket prestige.

– Min bror lyssnar på mina råd och mitt råd var att han skulle spela med ÖSK och utvecklas innan han tar nästa kliv. ÖFC är lite annorlunda. Att vi skulle mötas hade jag förberett mig på redan inför säsongen, jag mötte honom i senaste derbyt och tyckte att han gjorde en bra match.

Klockan 19 i Gamla Idrottshuset smäller det alltså mellan ÖSK Futsal och ÖFC, ett Örebroderby med potentiellt fullsatta läktare. Alen Rastoder tror på att hans ÖFC går vinnande ur drabbningen.

– Jag tror att det blir en spännande match, men vi vinner tillslut. 3-1 blir slutresultatet.

Matchen mellan ÖSK Futsal och ÖFC spelas klockan 19.00 i Gamla Idrottshuset. För de som inte är på plats sänds matchen här:

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img