Simon Blomqvist: ”Vi kan slå alla lag”

En svängig höst för ÖSK Futsal har ändå resulterat i elva mål för ÖSK Futsals nummer sju, Simon Blomqvist. Endast Ignatius Malki på 14 mål är bättre i SFL Norra.

– Vi har haft en svängig inledning där vi föll på målsnöret i första matcherna. Efter det har vi fått upp ångan och öst in mål. Själv har det börjat rullat på bra, men jag kan mer och skall bara öka. Ser jag bara till att använda min speed och löper rätt kommer bollen, eftersom vi har så många skickliga spelare, berättar Simon Blomqvist för Futsalmagasinet.

Långsamt har man börjat klättra uppåt i tabellen, där det står fyra slutspelsplatser på spel. Samtidigt är även plats fem viktig, då den ger en direktkvalificering till den rikstäckande SFL nästkommande säsong. En plats som rivalerna ÖFC redan har säkrat. Nu möts de alltså i säsongens andra derby.

– Det är otroligt kul att spela ett derby, både för publiken och oss spelare. Man önskar att alla matcher hade sådan här atmosfär.

Som nyckel till att det är ett såpass stort intresse kring de båda lagen och futsal i staden Örebro tror Blomqvist beror på att det alltid har funnits intresse för futsal och inomhusfotboll.

– När det sedan finns två lag i SFL blir det mycket prestige och betyder mycket för folk.

Under tisdagskvällen drabbas man åter samman i ett derby som förväntas att dra storpublik. Simon Blomqvist tror på en jämn match.

– Det blir jämnt. Det lag som är mest noggranna och distinkta vinner.

Däremot vill han likt lagkamraten Simon Johansson lägga över favoritskapet på ÖFC.

– De är favoriter, men vi kan slå alla lag! Jag tror att vi vinner med 2-1.

Klockan 19 smäller det i Gamla Idrottshuset, de som inte är på plats kan se sändningen nedan:

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img