Djurgården bäst i stan efter ny derbyseger mot Hammarby

Djurgården har all anledning att fira den här onsdagskvällen. För andra matchen av två den här säsongen gick de nämligen segrande ur Stockholmsderbyt mot Hammarby.

I det förra mötet, som spelades på pricken en månad innan onsdagens derby, vann djurgårdarna med 4-3, efter att bland annat legat under med 2-1 i paus.

Den här gången var det hemmalaget Djurgården som skulle ta kommandot i matchen, trots stark inledning från Bajen. Då tog tränare David Bergqvist en timeout, och Djurgården kom in i matchen och kunde få in både 1-0 och 2-0 innan paus.

1-0-målet kom i den 13:e minuten, och det gjordes av Niklas Söderberg. Bara minuten senare kom lagets, och matchens, andra mål. Viktor Johansson drog iväg en frispark längs golvet från väldigt långt håll, och den kunde, möjligtvis efter någon touch på vägen, leta sig hela vägen in i mål.

I den andra halvleken kunde Hammarby få in en reducering genom Peiman Pahlevan Afshari, men Djurgården replikerade snabbt när Andreas Johansson styrde in 3-1.

Matchens sista mål, och den ordentliga spiken i kistan, satte hemmalagets målvakt Christopher Krounis på tiometersstraff. Den satt hur kyligt som helst, och därefter var det bara att fira.