Analys: RFL östra Götaland

Östra Götalandsserien är en av Sveriges jämnaste serier. Det är sex lag som är med och slåss om seriesegern. Linköping Kenty som ligger etta i denna serie har fyra poäng mer än femman i tabellen, BK Zeros. BK Zero har även en match mindre spelad, vilket verkligen visar att inga matcher i den här serien är självklara vinster. Alla kan slå alla.

LÄS ÄVEN: Vetlanda kom tillbaka efter uddamålsförlusten – serieledare efter vinst mot Norrköping

Svärtinge SK som endast lyckats kamma ihop fem poäng på sex matcher får ändå ses som lite avhängda här. Men de lär inte sluta ta poäng från övriga lag.

På andra och tredje plats i tabellen hittar vi Vetlanda United och Norrköping Futsal klubb. Bägge lagen skuggar Linköping Kenty med tolv, respektive tio, poäng vardera. Linköping har dock fler matcher på kontot.

På fjärde plats i tabellen så hittar vi KFUM Linköping. Man har kammat hem nio poäng så här långt och är kanske det hetaste laget i serien just nu. Man har nämligen slagit tvåan Linköping Kenty och ettan Vetlanda i tur och ordning med 4-2 respektive 3-2.

Tabell

Linköping Kenty DFF 8 4 1 3 40-24 16 13
Vetlanda United IF 6 4 0 2 27-14 13 12
Norrköping Futsal Klubb 7 3 1 3 20-36 -16 10
KFUM Linköping 6 3 0 3 17-19 -2 9
BK Zeros 7 3 0 4 17-21 -4 9
Svärtinge SK 6 1 2 3 11-18 -7 5

 

Skytteliga

Lydia Gustafsson Vetlanda United IF 7 0
Petronella Ivarsson Vetlanda United IF 7 0
Maja Lundman Norrköping Futsal Klubb 6 0
Adina Svensson Linköping Kenty DFF 5 0
Felicia Holgersson BK Zeros 5 0
Klara Fridh Norrköping Futsal Klubb 5 0

 

Även i skytteligatoppen är det ett getingbo. De som har gjort flest mål hittills Är Lydia Gustafsson och Petronella Ivarsson på sju mål vardera, båda från Vetlanda United. Maja Lundman, Norrköping, skuggar med sin sex mål.

LÄS ÄVEN: Falcaos damer slog på stort – vann med hela 51-0

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img