Analys: RFL södra Svealand

RFL Södra Svealand är minst sagt en händelserik serie som skulle bestått utav fem lag från början, men IK Viljan Strängnäs har utgått. Därmed hittar vi bara fyra lag i denna serie som toppas av succélaget från Stockholm, Falcao Futsal Club.

Falcao har mött alla lagen i serien och krossat allt motstånd och har en målskillnad på 67-3. Sköllersta IF från Örebro har nio poäng och konkurrerar om förstaplatsen med lika många poäng som serieledande Falcao men har spelat två matcher mer än Falcao. Det andra laget från Örebro som fortfarande har chans till en serieseger är Riksidrottsgymnasiet Örebro Futsal Club som har tagit sex poäng på fyra matcher. Laget består av döva spelare som studerar tillsammans på Riksidrottsgymnasiet i Örebro.

I den här serien är det klasskillnad på toppen och botten. I topp ligger ju som bekant Falcao Futsal Club och i botten hittar vi fotbollslaget från division 4, Järna SK, som skulle känna på hur det är att lira futsal på allvar den här säsongen. Det har inte allts gått som man hoppats på då man inte ens har kunnat göra ett enda mål framåt och släppt in 92 stycken. 51-0 skrevs slutsiffrorna till Falcao när topplaget mötte bottenlaget Järna.

Susan Kiryo är seriens skyttedrottning som har gjort hela 18 mål på tre matcher för Falcao Futsal Club. Bakom henne har hon med sig sina lagkamrater, Daniela Chamoun som har hunnit med 15 mål, Nazanin Vaseghpanah på 12 och Maria Poli med sina elva mål. Bakom Falcaos heta målskyttar så har Stina Gustavsson Pettersson gjort åtta mål.

LÄS MER: Här hittar du ännu mer om damserierna i Sverige

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img