IFK Uddevalla segrade i händelserikt och nervöst möte med Torslanda

Toppmötet i SFL Södra mellan Torslanda IK och IFK Uddevalla inleddes på bästa sätt i ett rasande tempo. Det är chanser åt båda håll och med lite tur så hade något av lagen redan haft ledningen efter första minuten av matchen.

Det är minst sagt en fartfylld första halvlek där lagen inte alls har någon respekt för varandra. Det är en hög intensitet och många målchanser från båda lagen. Spelarna i båda lagen står rätt i sina positioner och försvarar sig solid. Likaså gör målvakterna för respektive lag som gör fina räddningar gång på gång.

Det sker ett misstag efter fem minuters spel i Uddevallas försvar som frispelar Torslandas Victor Edvardsen som bränner en solklar målchans från fyra meter. Istället är det IFK Uddevalla som gör matchens första mål genom Robert Bagger som sätter dit den på helvolley efter en hörna.

Matchen är jämn och svårspelad och Torslanda har bollinnehavet i början av första halvlek. IFK Uddevallas målvakt Marcus Gerd kastar långt men spelarna vårdar inte bollen och förvaltar inte sina lägen. Edvardsen frispelar Furublad efter sex minuter spel och Torslanda och stora delar av publiken vill ha straff men så blir inte fallet. Det är kamp och en härlig futsalmatch för publiken att titta på.

Matchen har verkligen uppnått sina förväntningar. I den nionde matchminuten får Torslanda till slut en välförtjänt kvittering genom Johannessen som bombar in den i nättaket. Kort därpå svarar Uddevalla genom att sätta dit ledningsmålet till 1-2 genom Granit Berisha. Det är fina prestationer i både anfallsspel och försvarsspel från båda lagen.

I slutet på den första halvleken är det Uddevalla som är det bollförande laget och matchen har lugnat ner sig en del efter att båda lagen har tröttat ut varandra. Det är mycket hets och fajter mellan spelarna i vardera lag och det märks att detta är en toppmatch där båda lagen går för tre poäng. IFK Uddevalla drar ner på tempot en aning i slutet på andra och matchen går till paus med en 1-2-ledning i Uddevallas favör.

Under andra halvlek får vi se en match med ett mer lugnt spel från båda lagen. Ingen har råd att förlora denna match så man märker av att framförallt Uddevalla som leder matchen inte vågar satsa allt för mycket kraft framåt.

Torslanda inleder andra genom att hålla mycket i bollen medan Uddevalla satsar på kontringar och chansspelar i anfallsspelet. Tio minuter in i halvleken kommer Emilio Rossi och gör en soloprestation och är framme vid mål men blir fälld och det är en tveksam frispark som domaren blåser och Torslanda är inte alls nöjda med beslutet.

I mitten på andra halvlek börjar matchen vakna till igen och det börjar bli lite dramatik. Torslanda spelar väldigt tufft och åker på några frisparkar i rad men Uddevalla förvaltar de inte.

Det är en hård kamp under hela matchen och domarna får ta många tuffa beslut. Med sju minuter kvar drar Uddevalla på sig sin femte frispark och vid nästa frispark får alltså Torslanda straff.

Matchen närmar sitt slut och Torslanda jagar ett kvitteringsmål. Torslanda tar timeout med två minuter kvar och det är en väldigt spännande avslutning på denna match. Torslandas skyttekung Jernarp agerar som målvakt i slutskedet av matchen. Med någon minut kvar av matchen så har båda lagen dragit på sig fem frisparkar var. Endast en minut kvar av matchen och IFK Uddevalla får straff efter att Torslanda dragit på sig sex stycken frisparkar totalt. Emilio Rossi är hur säker som helst från straffpunkten och sätter dit 1-3 som blir slutresultatet i en minst sagt händelserik match. Även Torslandas Andreas Jernarp hade chansen från tio meter, men missade.

Matchfakta

SFL Södra

Torslanda IK-IFK Uddevalla 1-3 (1-2)

Målen, TIK: Erik Johannessen

Målen, IFK: Robert Bagger, Granit Berisha, Emilio Rossi

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img