Lännholm vill kröna succésäsongen med slutspel: ”Vi ska göra allt för det”

Idag, lördag, klockan 17.00 i Torslandahallen är det ett toppmöte i SFL Södra som ska spelas mellan tabelltrean Torslanda IK som tar emot tabelltvåan IFK Uddevalla på sin hemmaplan. Båda lagen kommer från förluster borta mot Malmö City FC.

På förhand är det en otroligt spännande och tuff tillställning vi kommer att få se där båda lagen just nu slåss om andraplatsen i tabellen. Vid seger för Torslanda IK så går de förbi IFK Uddevalla i tabellen och en seger för IFK Uddevalla skulle betyda att laget har säkrat slutspelsplatsen.

En av succéspelarna i år för Torslanda IK är William Lännholm som har hunnit med elva mål i SFL Södra. Lännholm har imponerat och faktum är att det är hans första futsalsäsong någonsin.

Futsalmagasinet har träffat William och undrar vad som ligger bakom framgången för honom och laget i år.

– Innan jag började med sporten futsal så hade jag känslan att jag hade passande kvalitéer till att bli en bra futsalspelare. Fredrik Augustin och de rutinerade spelarna i laget har hjälpt mig otroligt mycket med tänket och hur man spelar futsal.

Lännholm får frågan om han hade trott inför säsongen att de skulle vara ett topplag.

– Svårt och säga för mig som gör min första säsong och inte mött några av lagen innan. Självklart hade man en aning om vilka som skulle ligga på slutspelsplats och vilka som skulle fajtas där nere i tabellen. Inför säsongen var vårt mål i Torslanda att knipa en av de fyra platserna till slutspel och vi ska göra allt för att uppnå det målet.

– Matchen idag blir otroligt tuff, vi måste höja oss rejält från de två senaste matcherna där vårt spel har varit lite knackigt. Vi är revanchsugna och med stödet från läktaren så ska vi göra allt för att ta tre poäng.

Det var även en tuff match senast då lagen möttes. IFK Uddevalla vann matchen med 5-4 efter mål i slutminuterna.

– Jo det var en tuff förlust såklart, men det var en bra match från båda lagen där Uddevalla drog det längsta strået, idag gäller det att komma upp till vår högsta nivå och vara effektiva när chanserna dyker upp. Som sagt vi är otroligt revanchsugna så idag är det vi som ska ta 3 poäng. Det laget som vill vinna mest idag kommer att vinna och det kommer vara vi.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img