Skoftebyn upp på slutspelsplats igen – efter seger mot serieledaren

Borås AIK behövde bara en poäng i lördagens möte med Skoftebyns IF för att säkra seriesegern. Men hemmalaget hade inte tänkt dela med sig av några poäng hur som helst, för i den förra omgången mot IFK Göteborg blev man av med sin slutspelsplats.

Därför skulle inte Borås firande få bli av i Arena Älvhögsborg, utan Skoftebyn visade sig vara det starkare laget och kunde vinna matchen med 7-5.

Inledningen av matchen var minst sagt målrik, och redan inom några minuter hade de båda lagen skrivit in sig i målprotokollet. Halvtidsresultatet skrevs till en 4-3-ledning för hemmalaget.

I den andra halvleken drygade Skoftebyn ut ledningen till 7-3. Borås spelade med ”handikapp” under två omgångar då man drog på sig två stycken röda kort.

Med två minuter kvar satte gästerna nerv i matchen när de reducerade till 7-5. Men Skoftebyn höll ut och vann med 7-5. Därmed är de återigen uppe på en slutspelsplats. Dock med en match mer spelad än IFK Göteborg som jagar med en poäng bakom.