Gais segrade i derbyt – Torslanda nu illa ute

SFL:s enda match som spelades under onsdagen var ett derby i den södra serien mellan Gais Futsal och Torslanda IK i Lisebergshallen.

Det var inte direkt ett rafflande tempo i början av matchen. Den var snarare lugn och sansad med ett stillastående spel från båda lagen i början av första halvlek. Det hotas inget framåt och matchen är tempolös.

Hampus Furuholm Lemborn skapar matchens första heta chans genom en soloprestation från egna straffområdet. Han driver upp och spelar en fristående Lännholm som glider sig fram men når inte bollen, men ledningsmålet var nära för Torslanda.

Istället är det hemmalaget som tar ledningen då Amaro Nyass frispelar Rasmus Andersson som sätter dit bollen på ett tillslag efter sex minuters spel.

Man känner inte riktigt igen Torslanda under den första halvleken, med tanke på hur bra de har presterat under säsongen.

Gais offensiva vapen Amaro Nyass bränner några frilägen i den första halveken och är ett ständigt hot. Nyass är väldigt bra som håller ifrån bollen och visar på en god teknik. Han gör sin andra assist i matchen då han spelar fram Rumin som skjuter på ett tillslag, likt det första målet som gjordes i matchen. Gais skapar många heta målchanser i den första halvleken.

Torslanda har inte mycket att komma med, och spelarna börjar hänga med huvudena. Laget begär timeout efter åtta minuters spel.

Torslanda kan dock lägga in en högre växel efter timeouten och skapar chanser och blir ett hot framåt som de inte har varit innan under matchen. Detta resulterar i att Gais får flera kontringslägen.

Gais får tacka Fredrik Ritter i mål som gör en del fina parader och håller Gais kvar i matchen.

Ett mycket besviket Torslanda går till paus med ett 2-0-underläge och slutspelet känns ännu längre bort.

Andra halvlek börjar lite ”Hawai”, där båda lagen stormar fram och skapar ett flertal heta målchanser. Det är en fartfylld andra halvlek och i mitten på andra blir det en tuff duell mellan målvakten Ritter och Torslandas Johannesen, men spelarna är på bena och tillbaka i spel efter en stund.

Matchen står och väger och man vet inte om Gais ska utöka ledningen eller om det ska komma en reducering från Torslandas håll, för nu är det jämnt. Spänningen återstår och mitt i allt gör Fredrik Rumin ett snyggt självmål, olyckligt nog, och det är reducerat till 2-1. Torslanda går för kvittering och kör över Gais under en stund in på andra halvlek. Ribbträff från Furublad och stolpen från Edvardsen som bränner öppet mål.

Minuter senare och Gais gör likadant och bränner ett öppet mål med en stolpträff. Derbyt har satt sin prägel i matchen och det är otroligt spännande i Lisebergshallen denna onsdagskväll.

Med fem minuter kvar av matchen leder Gais derbyt med 2-1. Torslanda är i stort behov av poäng för att ha chans till slutspel, annars är det oerhört tuffa förutsättningar som gäller i den sista matchen mot Skoftebyn.

Det är händelserika slutminuter i denna derbyfajt. Torslanda får frispark med 4 minuter kvar och Edvardsen skjuter i stolpen ännu en gång. Rinner i Gais mål gör en fantastiskt match och kan ses som en matchhjälte och idag har han även stolparna på sin sida. Torslanda tar timeout med tre minuter kvar.

Domarna får ta tuffa beslut och i slutet på matchen är Nyass väldigt arg på bänken och går upp på läktaren men han får gå tillbaka till bänken igen efter tillsägelse av domaren. Jernarp agerar som målvakt i slutminuterna. Torslanda får sin sjätte frispark vilket innebär en straff från 10 meter som Victor Edvardsen tar hand om. Edvardsen, som inte haft stolparna på sin sida, lyckas inte förvalta straffen.

Med en minut kvar av matchen forcerar Torslanda fram och går för kvittering. Gais står upp bra i försvarsspelet och Rinner gör en makalös räddning efter Lännholms tilltrasslade situation. Rinner får ännu en hård smäll men är så småningom på benen igen. Torslanda försöker med allt de har framåt men turen fanns inte på deras sida och de får åka hem till Hisingen med noll poäng i bagaget. Gais vinner matchen till slut med 2-1 och går segrande ur detta heta derby.

Segern innebär att Gais går förbi Malmö i tabellen upp på en sjätteplats. Man har även säkrat sin plats i kvalet.

Matchfakta

SFL Södra

Gais Futsal-Torslanda IK Futsal 2-1 (2-0)

Målen, Gais: Rasmus Andersson, Fredrik Rumin

Målen, Torslanda: Självmål

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img