Nya förbundskaptenen presenterad: ”Äter, sover och lever futsal”

11 december 2012 blev ett historiskt datum för sverige när herrlandslaget tog emot Frankrike i Lisebergshallen i sin första landskamp, då med Per Broberg som förbundskapten.

Nu var det återigen dags att skriva ny historia och denna gång på damsidan. På fredagsmorgonen presenterade Svenska fotbollsförbundet Muffe Bajraktarevic som förbundskapten för det nybildade damlandslaget. Bajraktarevic tränar SFL-klubben Norrköping FK som han också har bildat. Futsalen är en stor passion för vår nya förbundskapten som numera är nummer ett.

– Jag bestämde mig tidigt att jag ville satsa på futsal och hoppade av fotbollen. Jag kände att jag ville göra det fullt ut. Om inte jag som tränare gjorde det, hur kan jag då förvänta mig att mina spelare gör det? Futsal och tidigare five a side har alltid legat nära hjärtat så beslutet var inte svårt att ta, säger en glad Muffe till Futsalmagasinet.

Han berättar att han skickade in ansökan på sista ansökningsdagen, efter att hans spelare hade manat på honom, något som gav utdelning.

– Självklart blev jag stolt när jag blev kallad till intervju, det kändes som ett kvitto på all den tid man lagt ner på att läsa, titta, söka och studera futsal.

Nu väntar scouting på blivande landslagsspelare och relationer med klubbar ska byggas upp, något som börjar redan på lördag när Sätra SK tar emot Lindahl FF i RFL Norra Svealand. Sedan väntar förberedelser och så småningom ett EM-kval. Muffe har målsättningen framför sig.

– Målsättningen blir att på så kort tid som möjligt nå bästa möjliga resultat. Jag tror att förutsättningarna för damlandslaget är goda då skillnaden inte är lika stor som på herr sidan.

– Däremot så saknar vi ju en liga vilket gör att man måste ha ett gott kontaktnät, konstaterar han.

Hur skulle du beskriva dig som ledare?

– Jag är en engagerad ledare som äter, sover och lever futsal, jag är en tränare som ger spelarna frihet under ansvar och försöker jobba med en klar lagidentitet.

Han fortsätter:

– Jag älskar att jobba med spelarna och få ut max av varje spelare, samtidigt är futsal en ny sport. Vi har inga fostrade futsalspelare utan vi har fotbollspelare som ska bli futsalspelare, vilket i mitt tycke gör att själva spelsättet måste hållas på en nivå där man ser resultat, och ta steg för steg. Kvaliten på spelare kommer avgöra vilken spelide man spelar efter.

Några avslutande ord?

– Jag vill skicka en hälsning till alla futsalkollegor i vårt långa land att fortsätta göra det fantastiska jobb vi alla gör för futsalen och att vi hjälper varandra och delar våra erfarenheter. Vi går in i en spännande futsal framtid!

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img