Formtoppad avslutning ska ta Skoftebyn till slutspel: ”Kul med matcher som gäller något”

Skoftebyn har en stark SFL-säsong i ryggen när de nu kliver in i de två avslutande omgångarna. Man ligger just nu fyra i tabellen på 19 poäng. Samma poäng som femman Torslanda, som är utanför slutspel, dock med en match mindre spelad.

Det är därmed supertajt kring vilka lag som kniper kvartsfinalplatserna. Borås och Uddevalla är sedan tidigare klara. Nu ska Skoftebyn, IFK Göteborg och Torslanda göra upp om de sista två platserna.

Angelo Vega har varit med förr i sådana här lägen. Hans rutin kan bli väldigt viktig för Skoftebyn när det nu på riktigt drar ihop sig.

– Det känns inspirerande och spännande. Alltid kul att spela matcher som gäller något, säger han till Skoftebyns hemsida om de två avslutande omgångarna.

Han tror naturligtvis på sitt lag, men det gäller trots det nuvarande försprånget till Torslanda att inte slappna av.

– Våra chanser att gå vidare är stora efter Torslandas förlust igår (läs onsdag). Men oavsett så ska vi vinna båda två och ta oss vidare på det sättet. Sedan i slutspel så är våra chanser mycket stora.

Han fortsätter:

– Vi har allt att vinna. Jobbigast är det för de lag som har kommit etta eller tvåa, eller som pratar om att de skall vinna SM-guld. Tänk då om de åker ut i första matchen, vilket misslyckande det skulle vara. Vi har lag för att störa alla futsallag i Sverige. Vi har varit bättre än lag över oss, det är bara det lilla sista som saknas.

Vega var en del av det IFK Uddevalla som tog sig hela vägen till SM-guld i fjol. Nu är han i Skoftebyn och förutom bidrar med sina kunskaper även kan hjälpa de yngre förmågorna att utvecklas.

– För de yngre handlar det om att njuta av stunden. Att tänka på de som hade velat vara i deras skor. I slutändan så är det värsta som kan hända att man förlorar.

Nu väntar Malmö City i seriespelets näst sista omgång. Ett Malmö som nyligen tappade sin storstjärna Kristian Legiec.

– Malmö City har alltid varit ett tufft lag att möta, framför allt på bortaplan. Jag känner till dem rätt bra, säger han och uppmanar supportrarna:

– Kom och stötta oss de två sista matcherna. För om vi tar oss till slutspel så har ni ett lag som kommer kriga till slutet för guldet.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img