Zhubi med hattrick när Uddevalla tog revansch på serieledande Borås

Det visade från start att det här var ett möte som betydde mycket för båda lagen. Visserligen är seriesegern i praktiken säkrad för Borås, men matcherna mot Uddevalla är alltid av stor betydelse.

För Uddevallas del handlade det dels om att ta revansch efter förlusten mot Borås hemma i Agnebergshallen, men också för att kunna ta hem andraplatsen i tabellen. Både Skoftebyn och IFK Göteborg vann sina matcher och sätter press.

Borås började allra hetast, och det dröjde bara drygt en minut innan Henrik Svedberg, helt ensamstående framför gästernas mål, enkelt satte dit ledningsmålet. Borås utökade även till 2-0 genom Ricky Lundberg på en omställning.

Matchen fortsatte att vara het och välspelad, men helt plötsligt slog det om och IFK Uddevalla tog kommandot. Med tre raka mål vände man på steken och gick till halvtidsvila med en 3-2-ledning. Ett flertal fina aktioner från fyran med Linus Skarin, Emilio Rossi, Petrit Zhubi och det debuterande nyförvärvet Kristian Legiec.

Momentumet för Uddevalla skulle hålla i sig även i den andra halvleken. Kristian Legiec klackspelade snyggt fram Bilal Moussa till ett friläge. Med sig hade han Petrit Zhubi som enkelt rullade in sitt hattrick och 4-2 i matchen.

5-2 skulle sedan Emilio Rossi ordna med sin individuella teknik, och 6-2 petade Linus Skarin in i öppet mål.

Därefter började Borås med jokerspel, vilket snabbt gav utdelning. Borås 3-6-mål gav laget kontakt i matchen. Borås hade dock väldigt mycket lägen framåt, och fick till flera fina avslut. Marcus Gerd i gästernas mål fick verkligen svettas.

Men med tre och en halv minut kvar tryckte Robert Bagger in 7-3 direkt på frispark.

Borås skulle dock komma tillbaka än fler gånger. Laget lyckades först få in 4-7 innan Irfan Delimedjac tryckte dit 5-7 med 30 sekunder kvar.

Uddevalla kunde dock reda ut stormen och ta tre viktiga poäng. Borås firande av serieseger blev därmed uppskjutet.

Matchfakta

SFL Södra

Borås AIK-IFK Uddevalla Futsal 5-7 (2-3)

Målskyttar, Baik: Henrik Svedberg, Ricky Lundberg, Mergim Shala, Arjan Mostafa, Irfan Delimedjac

Målskyttar, IFK: Petrit Zhubi 3, Linus Skarin 2, Emilio Rossi, Robert Bagger.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img