IFK Uddevallas damer allt närmare seriesegern: ”Nu ligger allt i våra händer”

Förutsättningarna inför matchen såg väldigt annorlunda ut för de båda lagen. IFK Uddevalla spelade för seriesegern medan tabelljumbon Torslanda IK ville försöka förbättra sin placering.

Torslanda backade hem på ett kompakt sätt inledningsvis och Uddevalla hade svårt att knäcka låset. Ändå skapade Lalo Rojas tjejer några tydliga målchanser som en storspelande Frida Jeansson i Torslandas målet räddade galant.

Mathilda Eljas, IFK Uddevalla.

I den andra halvan av den första halvleken så öppnade det sig för Uddevalla och de kunde gå till pausvilan med en tydlig ledning, 4-0.

Den andra halvleken var en monolog mot Torslanda-målet och slutresultatet skrivs till 9-0 för IFK Uddevalla som nu endast behöver en poäng i den sista seriematchen för att kamma hem seriesegern.

Tränaren Lalo Rojas beskriver matchen så här:

– Vi fick prova något nytt idag när vi spelar mot ett lag som backar hem så mycket, så denna matchen var nyttig för oss som lag.

En av nyckelspelarna under säsongen, Mathilda Eljas efter matchen:

– Kul att vinna idag efter förra veckans försluts mot Skoghall. Vi har tålamod och lyckas knäcka deras låga försvar. Nu ligger allt i våra händer inför nästa veckas match. En poäng räcker för att ta hem serien.

Matchfakta

RFL Norra Götaland

IFK Uddevalla – Torslanda IK 9-0 (4-0)

Målskyttar Uddevalla: Anna Holmkvist 3, Sandra Bagger 2, Linnéa Kogsta 2, Sofia Thorsén, Emma Karnström

Publik: 78

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img