IFK Uddevalla säkrade andraplatsen i tajt tillställning mot Gais

IFK Uddevalla Futsal ville rida vidare på den fina form man visade upp i den förra omgången borta mot serieledaren Borås. I söndagens avslutande omgång ställdes man mot Gais, som redan inför matchen var klart för kvalspel för att hålla sig kvar i SFL.

Hemmalaget hade tidigare säkrat slutspel, men ville säkra andraplatsen i den södra tabellen.

Matchen skulle visa sig bli en riktigt målsnål historia, och hemmalaget tog med sin en 1-0-ledning in i halvtidsvilan. Målet stod Petrit Zhubi för.

Gais kvitterade i mitten av den andra halvleken genom Lyle Ben Gifford, och nerven kom tillbaka i den tajta matchen. Eftersom Blåvitt ledde sin match i det läget var IFK Uddevalla piskade att ta minst en poäng för att kunna säkra sin andraplats.

Petrit Zhubi kunde dock än en gång göra mål, och det efter fint förarbete av Mahmoud Al-Mouti. Och när Kristian Legiec sedan serverade Mergim Berisha som tryckte upp den i krysset kändes det avgjort.

Med fyra minuter kvar av matcher fick även ”Mido” skriva in sig i målprotokollet när han enkelt placerade in 4-1 till publikens jubel.

Med bara minuten kvar av matchen byttes blott 13-årige Yusuf Hassan Nuur, och bara sekunder senare skjuter han snyggt in spiken i kistan till 5-1.

SFL Södra

IFK Uddevalla Futsal-Gais Futsal 4-1 (1-0)

Målen, IFK: Petrit Zhubi 2, Mergim Berisha, Mahmoud ”Mido” Al-Mouti, Yusuf Hassan Nuur

Målen, Gais: Lyle Ben Gifford