Skoftebyn vann klart – säkrade den sista slutspelsplatsen i söderserien

Två oerhört taggad lag hade begett sig till Torslandahallen under söndagen för att spela den sista omgången i SFL. Matchen var på förhand oerhört viktig, då Skoftebyn låg på en slutspelsplats, tre poäng före Torslanda. Detta betydde att en vinst för Torslanda med tre bollar skulle betyda att laget skulle gå förbi Skoftebyn och sno sista slutspelsplatsen.

Skoftebyns målvakt Eric Broman var på väg tillbaka, men skadade sig under SFL-campet under onsdagen, vilket gjorde att Arvid Sterner vaktade målet. Målvakten har vaktat kassen flertalet matcher under säsongen, då både Broman och Felix Nordenfors varit skadad.

Viktor Jansson i Torslandamålet skadade sig också under SFL-campet, men var sydd och redo för match. Annars saknade Torslanda flertalet tongivande spelare, bland annat i Felix Jigiliden-Larsson, Erik Johannesen, William Lännholm och Hampus Furublad. Tillbaka efter avstängning var dock viktiga lagkapten Tobias Haglund, som saknades senaste matchen mot Gais som man förlorade.

Matchen började inledningsvis till favör för hemmalaget, efter att Victor Edvardsen tryckt dit en tåpaj i målet. För dagen saknades en del liberos, vilket gjorde att han Edvardsen förpassats till en kant. Som pivots alternerade Joakim Ahlgren, John Sallhag och Haris Avdiu, den sistnämnda ny in från FC Tina.

Däremot skulle kapten i Skoftebyn, Krister Andersson, visa vägen därefter genom att sätta kvitteringen. Efter detta skulle det bli raka vägen till slutspel för bortalaget.

Torslanda kämpar på, men lyckas inte med något i sitt spel. Flertalet spelare som saknades i laget hade behövts, när Skoftebyn spelade disciplinerat. Dessutom kom man ofta i överlägen, där hemmalagets försvarsspel var obefintligt. Viktor Jansson fick stå för flertalet svettiga räddningar, och höll också ner siffrorna i första halvlek.

En halvminut kvar av första halvlek beslutar sig Christoffer Lundh i Skoftebyn att ta en timeout, för att inte släppa in ett psykologiskt jobbigt mål. Just det gör man, men då skulle Carl Lext replikera med endast hundradelar kvar av första halvlek. En inövad insparksvariant gjorde att man istället fick det psykologiskt härliga målet precis innan halvtid.

Haris Avdiu behövde bara spela fram bollen för att halvleken skulle ta slut, men valde att drämma i för kung och fosterland. Han träffar också Skoftebynspelare, vilket gör att det blir oerhört hetsigt bland de båda lagen. Skoftebyn menar på att det var onödigt, medan Torslanda vill försvara sig. Felix Fundell flyger upp från bänken och hoppar på en Skoftebynspelare, vilket gör att han också får ett gult kort.

I andra halvlek skulle det vara Skoftebyn för hela slanten. Under matchen visade man på ett fint register av glad anfallsfutsal, där man samtidigt inte tummade på defensiven. Ganska tidigt börjar nackarna på Torslanda hänga, vilket inte talade för att man skulle klara av att vända på steken.

Båda bröderna Haglund, Andreas och Tobias, får var sitt läge som vanligtvis alltid sitter, men där man lyckas på att missa öppet mål. Bollen ville bara inte in. Samtidigt skjuter Krister Andersson ytterligare ett mål, där han sätter en tåpaj stolpe in. Hade det varit i början av säsongen hade det säkerligen varit stolpe ut…

Fredrik Larsson är en gigant i bortalaget matchen igenom, där han fajtas som pivot. Många långa utkast från Arvid Sterner når honom, där han fint fördelar ner bollarna och är jobbig för Torslandaförsvararna. Dessutom smäller han dit ett hattrick.

Andreas Odersjö får mycket speltid i sitt Torslanda, och visar också på att det finns potentiell. Avslutningsvis låter båda lagen alla sina spelare spela, vilket gör att även Anders Gonzales gör ett par minuter för Torslanda.

Alla förutom de båda tränarna, Fredrik Augustin och Christoffer Lundh, får spela under matchen. Skoftebyn väljer att vila Agon Beqiri och Angelo Vega bland annat, för att inte de skall få ett gult kort som hade resulterat i avstängning i kvartsfinalen.

När slutsignalen går står bara ett lag kvar på banan, Skoftebyn, som därmed kvalificerar sig till sitt första slutspel. Även om det är tungt är det värt att tillägga att matchen också innebär att Torslanda är kvalificerade för den rikstäckande SFL kommande säsong.

Matchfakta

Torslanda IK – Skoftebyn IF 2-11 (2-5)

Målskyttar, Torslanda: Victor Edvardsen 2

Målskyttar, Skoftebyn: Krister Andersson 2, Carl Lext 2, Agon Beqiri, Fredrik Larsson 2, Jesper Thorsell, Enver Colic 2, Gustaf Rådström

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img