KLART: SvFF dumpar Arena Skövde som nationalarena

Flera viktiga pjäser i det svenska futsallandslaget har kommit ifrån Skövde. Charbel Abraham, förbundskapten fram till i somras, och spelarna Hanna Abraham och Sargon Abraham som båda varit bärande i herrlandslaget sedan starten 2012.

Även stadens fina sportanläggning, Arena Skövde, har stått som nationalarena för svensk futsal under perioden 1 januari 2015 till och med 31 december 2017.

Nu står det dock klart att det i fortsättningen inte kommer att vara så. Det bekräftar förbundets futsalansvarige, Per Broberg, för Futsalmagasinet.

– Avtalet med Arena Skövde som nationalarena för futsal gick ut 31 december och har inte förlängts, säger han.

Han tillägger:

– Beslutet har tagits i SvFF Futsal- och Beach Soccerkommitté att inte förlänga nationalarena avtalet med Skövde kommun. Motiveringen är att ge fler distriktsförbund möjligheten att arrangera landskamper, EM- och VM-kval och på det viset även sprida sporten i flera delar av landet.

– Vi uppmanar nu alla distriktsförbunden att i samarbete med lokala föreningar söka landskampsarrangemang. Det finns ett par goda exempel på distrikt som har fått en mycket positiv utveckling av sporten efter genomförandet av landskamper.

Därmed kommer Sverige inte att ha någon fast punkt att spela sina matcher på. De senaste matcherna och samlingarna har dock inte ägt rum i Skövde, utan man har även under 2017 spelat och samlats på flera olika platser med syftet att sprida sporten.

Fakta: Futsal och Beach Soccerkommittén

Arbetar på uppdrag av SvFF Förbundsstyrelse och ansvarar för samtliga frågor inom kommitténs kompetensområde enligt särskild delegationsordning fastställd av Förbundsstyrelsen. Bland arbetsuppgifterna märks:

  • Internationella frågor
  • Tar fram övergripande utvecklingsplan för strategiperioder och uppdaterar den löpande inför varje verksamhetsår för att säkerställa måluppfyllelse av fastställda övergripande mål
  • Ger förslag på budget och verksamhetsplanering för utveckling av idrotterna
  • Ger förslag gällande ansökan internationella tävlingar i idrotterna
  • Ger förslag gällande utveckling/utredning av nationella tävlingar i idrotterna
  • Samarbete/samverkan med SvFF kommittéer och intresseorganisationer rörande idrotterna

Ledamöter

Anette Karhu, Örebro (ordf)
Patrick Blomström, Vetlanda (vice ordf)
Marcus Ahlberg, Vara
Frida Andersson, Rydaholm
Henrik Bergdahl, Täfteå
Nathalie Dahlqvist, Stockholm
Bo Fredriksson, Örebro
Håkan Lösnitz, Torslanda
Per Broberg (sekr)

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img