Ordföranden: ”Viktigt för oss som förening att kunna erbjuda futsal för tjejer”

FC Lidköping United Futsal är ett lag som hör hemma i toppen av Futsalens divison 1. Förra säsongen gick laget rent genom hela serien och vann åtta av åtta matcher. Tyvärr lyckades man inte ta klivet upp till SFL då man förlorade kvalet med ett enda mål mot Skövde United. 13-14 slutade det till slut till Skövde efter två matcher.

Denna säsongen var man återigen med och slogs om seriesegern och en biljett till SFL, men något SFL-spel blir det inte nästa säsong. Laget slutade på en andraplacering i serien, tätt bakom vinnande Futsal Club Mellerud. Lidköpingslaget har redan börjat att förbereda sig inför nästa säsong genom att ha gjort klart med ledarstaben ytterligare ett år, samtidigt som 12 spelare har bestämt sig för att förlänga sina kontrakt.

Men det stannar inte där för Lidköpingslaget. Lidköping United Futsal vill växa och bli ännu större som förening. De har nu planer på att starta ett damlag. Frågan har kommit upp till styrelsen som ser mycket ljust på den frågan.

– Det känns viktigt för oss som förening att kunna erbjuda även futsal för tjejer, säger klubbens ordförande Hajrudin ”Dino” Husic till Nya Lidköping Tidningen.

”Dino” forsätter att berätta att man hade ett styrelsemöte där frågan om ett damlag kom upp. Efter det bestämde sig föreningen att försöka ta reda på hur stort intresset kring ett damlag är.

LÄS ÄVEN: Muffe tror på vändning inför kvalspelet

Planerna har funnits under en längre tid att starta ett damlag och under helgen kunde man läsa på klubbens sociala medier att det blev mer konkret, då klubben gick ut med en intresseanmälan.

Kampanjen har pågått snart i en vecka och ett antal spelare och potentiella ledare har hört av sig till klubben.

– Idag kan vi inte gå ut och säga att vi kommer att starta ett damlag, men om vi kommer upp i ”rätt” antal spelare och ledare så ska vi kalla till en informationsträff och gå vidare därifrån. Jag hoppas på att ha lite mer underlag klart till klubbens årsmöte som är den 24 februari, säger Dino.

LÄS ÄVEN: Så här spelas förkvalet

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img