Göteborg vann jämnt första möte med Nacka Juniors

En välspelad kamp i högt tempo slutade med hemmavinst med uddamålet. Välorganiserade Göteborg mot ett individuellt skickligt Nacka slutade 2-1 efter att båda sidor haft bud på många fler mål.

Nacka startar matchen respektlöst och visar upp att de individuellt matchar Göteborg på varje position. Nacka visar på fint rörelsemönster i anfallsspelet och hittar fler långa raka uppspel på duktige Fabakary Sanneh.

Efter ett par halvchanser för gästerna så är det IFK Göteborg som genom hög press stressar Nacka till misstag. En ”indianare” senare har hemmalaget tagit ledningen genom Wahid Jawid.

Nackas spel mattas av och IFK tar över matchen. Det är dock genom en domartavla, enligt gästerna, som IFK utökar ledningen till 2-0. Nackas tekniske Seth Hellberg tunnlar en IFK-spelare mitt på egen planhalva som river ned sin motståndare. Domaren friar och en pass senare så sätter Erik Svensson 2-0 i öppet mål, vilket också blir halvtidsresultatet.

I andra halvlek håller Nacka på att göra sitt första mål som en kopia på IFKs första. En hög press resulterar i ett felpass och öppet mål, men man missar. 2-1 kommer istället mot uppställt försvar. En djupledslöpning, bra avvägd passning, fin mottagning avslut resulterar i reducering till 2-1. Det är också så matchen slutar

Det var en sevärd match även om målen var få. De hetaste målchanserna uppstod via motståndarnas misstag. Matchen är fortfarande öppen, men IFK Göteborg sitter i förarsätet.

Matchfakta

Slutspel: Kvartsfinal 1 av 2

IFK Göteborg Futsal-Nacka Juniors 2-1 (2-0)

Målen, Blåvitt:Wahid Jawid, Erik Svensson

Målen, Nacka: Gabriel Youssri Ouni

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img