Francis Maciel utsedd till årets ledare: ”Väldigt glad och stolt”

Stufs, Stiftelsen för utveckling av futsal i Sverige, kommer den här säsongen dela ut tre stycken priser. Årets ledare, årets spelare och årets domare.

Nu är årets ledare utsedd, och priset går till FC Rosengårds tränare Francis Maciel. Motiveringen från Stufs lyder:

”Att vara det första laget som tränar/spelar året om och vara drivande mot det och visa att det går i Sverige, är det bästa en ledare kan göra. Årets ledare går till FC Rosengårds Francis Maciel da Costa. Francis har en gedigen bakgrund inom futsal och ett brinnande intresse att både vara närvarande och lära ut vår underbara sport. Passionen för sporten och kunskapen som han lär ut såsom taktiken, rörelser och tänket smittas av på omgivningen. “Organiza” är hans ledord som betyder organisera. Vilket är nyckeln för att lyckas inom futsal.”

Vinnaren kommenterar för Futsalmagasinet:

– Det känns jättekul att jag blev vald till årets ledare med så många duktig futsaltränare som finns i Sverige just nu. Jag är jätteglad för det. Det var en överraskning för mig, vi spelar i division 1 och inte i SFL men ändå vann jag, så jag är väldigt glad och stolt över det. Och det betyder att jag gjort ett bra jobb, säger han.

LÄS OCKSÅ: Florentin om nederlaget i Stockholm: ”Vi viker ned oss”

Varför tror du att just du vann?

– Det är lite svårt att svara på, men kanske är det för att jag har lagt mycket tid på träning. Vi var det enda laget som började försäsongen i april och det var mycket uppmärksammat i hela Sverige. Futsal här i Skåne är inte så populärt, därför gjorde jag det för att försöka locka fram intresset hos spelare och sprida den fantastiska sporten till folket här i Malmö.

Hur är du som tränare?

– Jag gillar spelare som vet vad de vill, disciplin är mitt nyckelord. Spelare som inte är engagerade kommer inte jobba med mig.

FC Rosengård var en av de stora överraskningarna under försäsongen, där de imponerade stort i bland annat Örebro Open. Men seriesegern i division 1 blev trots det inte deras i slutändan.

– Tyvärr har säsongen inte varit som jag förväntade mig. Vi hade en bra försäsong med många bra resultat mot SFL-lag och i Örebro Open presterade vi jättebra och imponerade mot alla som var där. Men när serien startade började jag få problem med några spelare som tog inte det på allvar, och i Malmö jag kan saga att det är brist på spelare som är intresserade av futsal. Talangen finns men man måste vilja spela också. Jag personligen är lite orolig eftersom inte det inte finns många ungdomar som vill spela futsal i Malmö. Det måste vi jobba på.

LÄS ÄVEN: Så spelas damernas kvartsfinaler

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img