Nacka Juniors till semifinal – efter straffläggning

Tidigt på lördagskvällen hade Örebro FC kvalificerat sig till SM-semifinalen efter att ha slagit ut Skoftebyns IF. Detta var första gången under SFL:s historia som ett norrland lyckades med den bedriften under ett slutspel. Detta ville Nacka Junors FF göra om när IFK Göteborg gästade Nacka Bollhall senare på lördagskvällen. IFK Göteborg vann första kvartsfinalen med 2-1.

Inledning där gästerna sätter ha press vilket tvingar Nacka till att försöka spela sig ur situationerna med blandad resultat. Lagen har avslut på mål där Göteborg känns lite piggare. Matchen blir lite böljande och Etéus kan öppna målskyttet.

Nacka kommer därefter in i matchen och Göteborg får försvar sig utan att känna sig hotade. Göteborg få till lite chanser på omställning och Nacka tvinga Solberg till två svettiga räddningar, och ett skott räddas av stolpen. Resultatet står sig till paus.

I andra halvlek är det hemmalaget som inleder piggt med bland annat ett avslut som säger sig utanför stolpen och et skott som blockas av Torkelsson. Nacka får till slut belöning för sin dominans och kvitteringen kommer med 14 minuter kvar till publikens stora jubel.

Några minuter senare gör Hellberg 2-1 efter ett vackert inspel av Zekria. Publiken exploderar. Gästerna känner stor frustration över att de en lyckas kapa något konstruktivt, men de tar små steg in halvleken.

Slutskedet är en rysare där matchbilden har en böljande karaktär. Solberg står för flera aktioner. Torkelsson har en träff i virket. Etéus får en omställning avblåst för hands, och kort därefter har Nacka en vass chans.

Nacka hade inför förlängningen fem fouls mot Göteborgs fyra. Göteborg drar tidigt på sin femte foul. Kadivar får till ett avslut efter en omställning av Melin, och lagen blanda med varandra. Jawid får en varning för filmning.

Med 1,30 kvar av första förlängningsperioden drar Nacka på sig sin sjätte fouls, något som Etéus skickar upp strax utanför krysset. Lagen går mållösa och en ny förlängningsperioden får spelas.

Hellberg inleder andra förlängningsperioden med ett avslut som nye hittar målet. Kadivar försöker med en replik. Det blir böljande spel. Med knappt fyra minuter kvar får Nacka i sin tur en långstraff som Zekria tar… och sätter till publikens glädje, så pass att publiken kastar in burkar på planen.

Göteborg tar in Kadivar om en joker för att jaga mål. Nacka får försvara sig mestadels. Lundkvist kan styra in Kadvars skott utfrån och det går till straffläggning.

Ostojic räddar Checkrouns straff.

Dahl sätter sin straff.

Etéus sätter sin straff, snyggt i krysset.

Marrah överlistar Solberg.

Kadivar sätter sin straff upp  nättaket.

Zekria skjuter Nacka till semifinalen.

Matchfakta

SM-slutspel: Kvartsfinal 2 av 2

Nacka Juniors FF – IFK Göteborg 3-2 efter förlängning (0-1).

Målskyttar, Nacka: Mosaddiq Zekria 2, Seth Hellberg,

Målskyttar, Göteborg: Mathias Etéus, Anton Lundkvist,

 

 

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img