Skoftebyn står redo inför avgörandet: ”Det handlar om att kliva fram”

1-1 slutade det första mötet av två mellan Skoftebyn Futsal och Örebro FC i Arena Älvhögsborg för en vecka sedan. Det betyder att den här kvartsfinalen är helt öppen inför lördagens retur. Den här gången på Örebros hemmaplan.

Örebro var laget som tog ledningen i hemmamatchen, men blev sedan kvitterade på genom Skoftebyns Agon Beqiri med några minuter kvar i en väldigt målsnål match.

– Jag känner att vi är minst lika bra om inte bättre och tycker att vi var i förarsätet hemma. Sen kommer det säkert att bli en annan typ av match där, säger tränaren Daniel Andersson till TTELA.

LÄS MER: Innebandyförbundets utvecklingschef med kritiserat uttalande

Örebro valde i den matchen att spela med ett väldigt lågt försvarsspel. Någonting de gjorde med ganska stor framgång i hoppet om att kunna förbättra antalet insläppta mål jämfört med matcherna inför kvartsfinalen.

– Vissa grejer var vi inte alls nöjda med. De backade hem så mycket och vi borde löst det bättre och skapat mer, säger Andersson som verkligen ser fram emot lördagens avgörande:

– Vi har mycket positivt att ta med oss och att vi tog lite för få poäng i förhållande till hur spelet såg ut spelar ingen roll nu. Nu hoppas vi att bollen studsar vår väg, att vi löser deras låga försvarsspel och vågar vinna den här matchen. Det handlar om att kliva fram.

Matchen startar klockan 17.00 på lördagen i Gamla Idrottshuset.

SE OCKSÅ: Höjdpunkterna från Blåvitts seger mot Nacka i den första kvartsfinalen

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img