Lindahl klara för semifinal – efter stark andra halvlek

På söndagseftermiddagen ställdes de tvåfaldiga svenska mästarinnorna  Lindahl FF mot ett namnkunnigt Umeå IK i damernas SM-kvartsfinal. Umeå som bland annat hade spelare som Malin Moström, Anna Sjöström och Ulla Karin Rönnlund hade inför matchen plockat in Frida Östberg.

Lagen sätte högt tempo direkt med ett böljade spel där Hedstad få till ett avslut, men det är Sjöström som för sitt Umeå kan ta ledningen. Umeå utnyttjar flera misstag från hemmalaget, men det är det sistnämnda som får till några farliga chanser genom Hedstad och Kukkonen.

De svenska mästarinnorna som verkar lite stressade inledningsvis jobbar sig in i matcher och får till flera anfall där de kan rulla boll mot ett försvarande Umeå. Med tolv minuter kvar till paus kan Engdahl kvittera efter ett fint omställningsspel. Några minuter senare kan Gibson på en frispark ge sitt lag ledning.

Umeå försöker att komma ikapp men har svårt att få till något konstruktivt. Kukkonen kan öka på Lindahls ledning. Umeå tar därefter en timeout. Gästerna kan reducera i slutskedet av halvleken, men Kukkonen gör en snabb replik. Samma Kukkonen är nära att göra 5-2 med en halv minut kvar men Rönnlund står för en fin räddning. Thilén kan fastställa halvtidsresultatet.

I andra halvlek skulle det dröja ungefär fyra minute innan Hedstad äntligen får utdelning för sina chanser. Målet kom på en omställning. Några minuter senare kan Östberg reducera.

I övrigt har atchen böljande karaktär där utkasten från har en central del. Grönborg kan punktera matchen med knappt sex minuter kvar i en match som till slut blir 9-3.

 

Matchfakta

Slutspel: Kvartsfinal

Lindahl FF – Umeå IK 9-3 (5-2)

Målskyttar, Lindahl: Malin Engdahl, Ellen Gibson, Annika Kukkonen 2, Frida Thilén 3, Ida Hedstad, Fia Grönborg.

Målskyttar, Umeå: Anna Sjöström, Linda Dahlqvist, Frida Östberg

 

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img