Division 1-laget efter lottningen: ”Vi fick nitlotten”

FC Mellerud vann division 1 norra Götaland efter en något rafflande avslutning på serien. Sedan har det gått några veckor medans SFL skulle avslutas och ett förkval med fyra SFL-lag skulle spelas, där fyra skulle bli två. Norrköping, från SFL norra, ställdes där emot södra seriens Malmö City och vann båda matcherna i dubbelmötet. Den första med 6-1 och den andra, på bortaplan med 9-2.

Nu blir det ett direkt avgörande dubbelmöte för Futsal Club Mellerud där Norrköping får ses som favorit till att knipa en av de fyra platserna till SFL.

– Vill man spela i SFL så får man slå alla lagen man möter, men det känns som att både vi och Norrköping fick nitlotten, säger Valon Gashi bara några minuter efter att lottningen var offentlig och utvecklar:

– Jag tror att både Halmstad och Diaspora är lite sämre än vad vi är, erfarenhetsmässigt, men sen är det två matcher som skall spelas, berättar han och antyder att han hellre hade ställts mot ett lag som kvalar upp från division 1.

Nu i dessa försäsongstider för fotbollen är risken stor att träningsmatcher krockar med kvalmatcherna. Men för Valons del så hoppas han att det inte skall bli något problem, utan att man kan ställa upp med bästa möjliga lag.

– Jag vet inte hur det ser ut, men nu på söndag så krockar det inte, men det går nog säkert att lösa annars. Jag hoppas på det bästa laget, berättar Gashi.

LÄS OCKSÅ: Så ser kvalet till SFL ut – här är alla matcher

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img