Spelande tränaren Åsa Hansson: ”Vi är fokuserade och laddade inför helgen”

Under lördagskvällen åkte IFK Göteborg Futsals herrar ut från SM-slutspelet. Fulltid samt förlängning kunde inte skilja lagen åt vilket ledde till att straffar fick avgöra kvartsfinalen i Nacka Bollhall. En straffläggning som Göteborg förlorade.

Men drömmen om ett SM-guld lever fortfarande i allra högsta grad. Föreningens damer har nämligen tagit sig till en semifinal efter att ha vunnit sin kvartsfinal med 3-5 borta mot debuterande laget IFK Uddevalla Futsal.

Nu till helgen väntar en semifinal för fjolårets finalister IFK Göteborg Futsal, där de kommer att ställas mot Botkyrkalaget Falcao. Motståndarna hade inga större problem med sitt motstånd i kvartsfinalen, där man enkelt kunde vinna med hela 8-1 i Botkyrkahallen inför cirka 100 åskådare.

En som ser fram emot Stockholmsresan samt drömmer om ett SM-guld är lagets spelande tränare Åsa Hansson.

– Vi vet inte så mycket om Falcao, men det ska bli kul och spännande att få mötas för första gången. Vi förbereder oss med träning och finslipning på små detaljer. Läget i truppen är bra, vi är fokuserade och laddade inför helgen, berättar spelande tränaren Åsa Hansson för Futsalmagasinet.

LÄS MER: IFK Göteborg segrare efter tajt möte med IFK Uddevalla

Matchen mot IFK Uddevalla Futsal i Agnesbergshallen spelades inför 348 betalande åskådare. En fantastisk publiksiffra för att vara en dammatch i futsal. Matchen blev en jämn och tät historia. IFK Göteborg Futsal visade styrka och rutin i andra halvlek och kunde vinna, och en som var nöjd med lagets insats var Åsa själv.

– Uddevalla var ett av de tuffaste motstånden hittills. Första halvlek var jämn, men i andra så höjde vi oss och gav dem ingen tid att bygga upp sitt spel. Det slutade med att det starkaste laget vann. Känslan efter en sådan här go vinst är underbar men nu fokuserar vi på nästa match som är semifinalen mot Falcao.

Hansson avslutar med att säga att hon hoppas på att alla fina blåvita änglar håller tummarna för dem på lördag.

LÄS OCKSÅ: Så gick det i alla damkvartsfinaler

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img