David Bergqvist: ”Vi ska vinna Djurgårdens 443:e SM-guld”

I helgen som gick avgjordes kvartsfinalerna, både på herrsidan och damsidan. Ett lag som gick segrande ur sin kvartsfinal samt tog sig till semifinal var Stockholmslaget Djurgårdens IF.

Man chockade futsal-Sverige genom att slå ut fjolårets finalister Borås AIK med totala 9-6 efter två matcher. Nu väntar alltså en semifinal för David Bergqvist och hans mannar i Djurgården. Där väntar seriekollegan Örebro FC, ett lag de har spelat mot två gånger denna säsong, där har det blivit varsin seger för lagen.

En som är stolt över sitt lag och längtar till att semifinalen skall sparkas igång är huvudtränaren David Bergqvist. Futsalmagasinet når Bergqvist för en kommentar om den kommande semifinalen Örebro FC.

– Det är två lag som känner varandra rätt så bra, tycker jag. Jag tror att det kan bli liknande matchbilder som i kvartsfinalen mot Borås AIK. Det lag som vinner det första mötet kommer därav att spela mer taktiskt i match nummer två, berättar han för Futsalmagasinet.

Bergqvist fortsätter att berätta:

– Det gäller att vi fortsätter med samma jobb som innan. Att vi ledare skapar förutsättningar för spelarna, men det gäller också att spelarna tror på det, att dem spelar efter förutsättningarna samt matchplanen vi kommer att ha. Vi har hela tiden vetat vad vi är bäst på, men första säsongen har handlat om att växa in i SFL kostymen. Vi har testat och skruvat på en hel del denna säsongen. Allt från träning, taktik till matcher osv. Detta för att få laget att ta så många steg så fort som möjligt.

Inför den sista omgången i SFL Norra denna säsong så var inte Djurgården bland de fyra bästa lagen i serien, som skulle räcka till ett slutspel. Men vid vinst mot Örebro FC, som de nu kommer att möta i en semifinal, samtidigt som grannföreningen Hammarby IF FF skulle tvungna att tappa poäng mot Norrköping Futsal Klubb, skulle man ta sig upp på en fjärde plats och ta den sista platsen till ett slutspel. Någonting som också gick vägen.

Väl i kvartsfinalen så väntade ett tufft motstånd, vinnaren av SFL Södra, och fjolårets finallag, Borås AIK. Stockholmarna ville inte vara sämre än sina norra kollegor, Örebro FC samt Nacka Juniors, som hade slagit ut sina motståndare och tagit sig till semifinal. Så de chockade futsal-Sverige genom att slå ut Borås AIK med totala 9-6 efter två spelade matcher och därmed gjort 3-0 i matcher till den norra serien.

LÄS ÄVEN: Så spelas semifinalerna

– Vi gör en utmärkt matchserie mot Borås AIK, bra utfärdad av oss. Vi grundlägger hemmamatchen och sedan spelar vi på resultatet i andra matchen i Borås. Det kanske inte blir den mest publikfriande matchen från vår sida, men samtidigt har jag fått otroliga samtal, där det haglar beröm över den taktiskt insatsen vi gör.

Bergqvist fortsätter att berätta:

– Jag kan förstå att ni journalister vill framhäva spelet, som Barcelona i fotbollen. Men för oss som utövar det och vill vinna, och står där i en avgörande kvartsfinal samt en biljett till semifinalen är det bara vinsten som räknas.

Ni har saknat en hel del spelare det senaste. Hur är truppläget i Djurgården?

– Oj, svår fråga. Mot Borås i kvartsfinalen saknade vi först och främst Axel Hellberg Olsson, Abgar Brasom, Kristofer Kahzeni och Micke Johansson. Dessutom Andreas Rako, Dag Granath och långtidsskadade Daniel Aramech och Carl Tomatchevski.

– Klart är också att Axel Hellberg Olsson inte kommer att spela mer under denna säsong, efter ett motlägg i matchen mot Nacka Juniors är nu hans fot gipsad. De två nämnde spelarna som är långtidsskadade kommer dessvärre inte heller att spela mer denna säsong. Det är även osäkert med Kazeni och Barsom. Dessutom fortsätter influensan att skörda folk, undertecknad ligger hemma och är sjuk, dessutom är lagkapten Andreas Johansson drabbad.

– Man ska tillägga att matchen mot Borås AIK spelade Petter Anderson magsjuk, Christofer Åhman hade haft feber hela veckan samt så spelade Daniel Zakrisson med ett skadat knä.

David Bergqvist har en sista hälsning till Djurgårdsfamiljen innan han lägger allt fokus på matcherna mot Örebro FC.

– Vi kommer att vara så redo som vi kan och förberedda för att vinna dem tre sista matcherna och vinna Djurgårdens 443:e SM-guld. Många Djurgårdare, har sett en del matcher i år. Nu är det hockeyuppehåll, vilket vore fantastiskt om vi kunde få ett rejält stöd på lördag i semifinal 1.

LÄS ÄVEN: Så här spelas kvalet till SFL

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img