Falcao till final efter straffdrama

IFK Göteborg stod för en mindre skräll när man besegrade IFK Uddevalla i kvarten. Däremot var det ingen skräll att Falcao tog sig vidare mot Vetlanda, i en match man kunde vinna ganska komfortabelt. Botkyrkalaget var senast i semifinal föregående år, där man ställdes mot Lindahl och förlorade snöpligt med uddamålet.

Matchen skulle bli målrik, med ett Falcao som kunde gå till halvtidsvila i ledning 3-2. Därefter skulle matchen vara en rysare värt namnet, där lagen turades om att näta. När 40 effektiva minuter var spelade är också ställningen 5-5, vilket gör att man måste skilja på lagen genom förlängning.

Väl där tar Falcao ledningen, innan IFK Göteborg gör två mål. Bortalaget gick mot en seger, men då skulle Daniella Chamoun kliva fram och kvittera matchen. Blåvitt får två långstraffar, men lyckas inte utnyttja dem. Ytterligare tio effektiva minuter kunde inte skilja båda lagen åt, utan istället vankades det straffläggning.

Isabella Gustavsson i Falcaomålet fick den svettiga uppgiften att försöka rädda den första straffen, något hon också gör. Därefter sätter IFK Göteborg sin straff, Falcao likaså och IFK Göteborg igen. Amanda Olsson i det blåvita målet måste således rädda den sista straffen för att ta det hela till sudden-straffar. Hon ställs mot lagkapten Nazanin Vaseghpanah som aldrig tvekar, utan bombar in segern till Falcao som därmed kvalificerat sig till final.

Matchfakta

Slutspel RFL

Falcao Futsal Club – IFK Göteborg 10-9 efter straffar* (3-2) *5-5 efter full tid, 7-7 efter förlängning

Målskyttar, Falcao: Isabella Gustavsson, Nazanin Vaseghpanah, Susan Kiryo 2, Diala Elia, Maria Poli, Daniella Chamoun

Straffmål, Falcao: Susan Kiryo, Daniela Chamoun, Nazanin Vaseghpanah

Målskyttar, Göteborg: Madeleine Nilsson, Pernilla Johansson, Frida Lundblad, Ida Lindqvist, Rebecca Cameras 2, My Olofsson Hjelm

Straffmål, IFK Göteborg: My Olofsson Hjelm, Ida Lindqvist

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img