Tung kväll för favoriten Halmstad

Agnebergshallen bjöd för dagen inte på någon slutspelsfutsal, istället det minst lika spännande kvalet till SFL mellan Diaspora och Halmstad. Två lag, där det sistnämnda säkerligen klingar högre på grund av föreningens långa fotbollshistoria.

Diaspora visade på att att man inte skulle underskattas, där man inledningsvis hade de farligaste lägena. Spelet böljade åt båda hållen, där Halmstad inte riktigt kom på avslut. Noraldin Azizi skulle ge ledningen till Diaspora redan i åttonde minuten, i en match som därefter bara gick utför för bortalaget.

Diaspora tycktes göra mål på allt, medan Halmstad hade rejält med grus i maskineriet. En timeout hjälpte inte, istället skulle det dröja tills andra halvlek innan bortalaget skrev in sig i målprotokollet. Detta genom Marc Brandin som passar på att reducera två gånger om.

Tillslut blir det inget snack kring vilka som är bäst på planen, utan Diaspora kan vinna relativt komfortabelt mot ett frustrerat Halmstad.

Matchfakta

Kval till SFL

FC Diaspora – Halmstad BK 6-3 (3-0)

Målskyttar, Diaspora: Noraldin Azizi 2, Ali Chit, Shkëlqim Nuhiji, Ismail Fazlija, Patrik Adamczyk

Målskyttar, Halmstad: Marc Brandin 2, Daniel Radovanovic

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img