Zhubi tvåmålsskytt – efter att ha spelat fotbollsmatch innan

Sensationen Nacka med tränare Eldin Kozica i spetsen stod för en makalös insats mot IFK Göteborg, där man kunde segra efter straffavgörande. På lördagen stod de regerande mästarna IFK Uddevalla på menyn, ett lag som inte hade några större problem med ÖSK Futsal i kvarten.

Matchen började med ett rappt Nacka som ville visa varför man hör hemma i semifinal. Hade det inte varit för två riktigt vassa parader av Marcus Gerd i Uddevallakassen skulle Nacka haft ledningen tidigt i matchen. Istället skulle Linus Skarin avsluta ett vackert anfall och sätta 1-0 till Uddevalla.

Nacka tryckte på, där lagkapten Mosasddiq Zekria i princip kopiera ett av sina mål mot IFK Göteborg i kvartsfinalen. En vacker lyftning går över Marcus Gerd och matchen således kvitterad.

Nacka äter sig in mer och mer i matchen, vilket föranleder till en timeout från Uddevallas tränare Mikael Alfredsson. Fredrik Söderqvist, Petrit Zhubi och Mido hade spelat Svenska Cupen med Oddevold innan matchen mot Nacka, vilket gjorde att man kom precis till matchstart. Efter timeouten skulle Söderqvist och Mido få speltid, då man börjat matchen på bänken.

Inget av lagen visar på etablerat spel, istället böljar matchen fram och tillbaka till publikens stora glädje. Däremot leder det inte till några mål vilket gör att resultat i halvtid är 1-1.

I den andra halvleken skulle Petrit Zhubi, den tredje spelaren som spelat Svenska Cupen med Oddevold innan matchen, få speltid. Det skulle också vara han som var ett stort hot framåt, när han inte bara en, utan två gånger klev fram och gjorde mål.

Då skulle Andreas Dahl i Nacka kliva fram och trycka upp bollen i nättaket, vilket också gjorde att det blev lite spänning igen. Bollarna skulle bölja, fram och tillbaka, ganska ofta genom långa utkast av Milos Ostojic och Marcus Gerd.

Nacka försöker forcera, men kan inte riktigt hitta igenom ett kompakt Uddevalla, som tillslut vinner med uddamålet.

Matchfakta

Slutspel, SFL

Nacka Juniors – IFK Uddevalla 2-3 (1-1)

Målskyttar, Nacka: Mosaddiq Zekria, Andreas Dahl

Målskyttar, Uddevalla: Linus Skarin, Petrit Zhubi 2

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img