Basberber hattrickskytt när Bajen bortavann

Efter att ha slagit ut Gais i förkvalet ställdes Hammarby mot Märsta. Rutinerade Michel Basberber fanns med i truppen och satte också öppningsmålet i matchen. Peiman Pahlevan får en inspark av Basberber, som slår bollen på en felvänd Valentino Ponce. Han droppar i sin tur tillbaka bollen på en rättvänd Basberber som stänker in bollen i målet.

Första halvlek visar Hammarby varför man är favoriter att kvala sig kvar i SFL, när man mäktar med fyra mål framåt och släpper ett bakåt. De flesta lägena är Hammarbys, medan Märsta sticker upp då och då. Bajen visar upp ett fint register med varianter på fasta situationer.

I andra halvleken försöker Märsta pressa högre i banan, något som Hammarby ändå löser. Istället för att stressa väljer man att spela sig ur situationerna, som också resulterar i två frilägen. Dessvärre bommar man båda, men det skulle komma mer.

Fasta situationer är viktigt i futsal, något Hammarby visar när man utökar sin ledning på en hörnvariant. Poja Tahimi i Hammarbymålet får stå för ett par vassa räddningar, som också gör att inte Märsta riktigt kommer in i matchen.

Istället kan Özgür Yasar kliva fram och sätta två bollar medan Michel Basberber fullbordar sitt hattrick. Matchen slutar 8-3, vilket gör att Hammarby skapat sig bra förutsättningar i returen.

Matchfakta

Kval till SFL

Märsta IK – Hammarby IF 3-8 (1-4)

Målskyttar, Märsta: Aliemamy Samura, Fredrik Mulle Lindberg, Philip Alouch

Målskyttar, Hammarby: Michel Basberber 3, Liridon Makolli 2, Christoffer Jönsson, Özgür Yasar 2

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img