Lindahl klart för SM-final – efter förlängning

På söndagseftermiddagen spelades den andra SM-semifinalerna för damerna där Lindahl FF och IFK Åkullsjön skulle göra om den andra finalplatsen. Falcao FC hade sedan tidigare säkrat ena finalplatsen.

Ebberyd i hemmamålet får direkt ge publiken en stark räddning när Åkullsjön skapar chans i en böljande inledning där gästerna är pigga. Lindahl jobbar sig in i matchen och Dahlberg i Åkullsjön får ta fram en Tv-räddning.

I den nionde minut får Dahlberg kapitulera efter att landslagsmeriterade Schmidt öppnar målskyttet. Åkullsjön tar därefter en timeout och den ger effekt efter att Larsson kvitterat på ett fint anfall av gästerna.

Lindahl har i slutskedet av halvleken svårt att ta sig genom Åkullsjönsförsvar som utnyttjar misstagen i uppspelsfasen men lyckas delvis. Ett par avslut tvingar Dahlberg till aktion.

Larsson kan ge Åkullsjön ledningen i matchen. Kort därefter är de nära att göra 3-1 men Ebberyd gör en klassräddning. Lindahl vänder spelet och skapar en minst lika vass chans. Åkullsjön kan hålla resultatet tiden ut.

Andra halvlek inleds med ett Lindahl som försöker föra spelet som sedan övergår till et böljande sådant. Schmidt kan återigen näta för sitt Lindahl, och direk efteråt gör Rojas Flores mål på sitt första byte.

Hemmlaget får efter ledningsmålet momentum på Åkullsjön som har svårt att avancera på planen. Lagen blandar och ger, men med åtta minuter kvar kan Rojas Flores utöka sin ledning med en fin tåpaj. Åkullsjön gör en snabb replik.

Med knappt sex minuter får Åkullsjön en frispark som de förvalta väl och kvitteringen är ett faktum. Slutet av matchen har böljande karaktär där ett stolpskott av Lindahl är ett av de farligaste chanserna. Julia Larssons avslut precis utanför mål blev en rysare. Matchen slutar 4-4 och går till förlängning.

I förlängningen rivstartar Lindahl direkt med ett avslut signerat Schmidt som letar sig in i burgaveln. I övrigt är det hemmalaget som sätter tryck mot ett kompakt Åkullsjön. Matchen övergår till böljande spel och Schmidt kan ge Lindahl ledningen med tre minuter kvar av förlängningen. En tåspets från Hedstad ger Lindahl 6-4 vilket blir halvtidsresultat i första förlängningshalvleken.

Rojas Flores inleder den andra förlängningen med en solorusch ala Haglund, med ett avslut som letar sig utanför stolpen. En omställning av Lindahl ger Thilén ett avslut som Dahlberg får göra en parad på. Grönborg får en dubbelstolpe som inte går in i mål. Sund reducerar direkt efter. Lindahl håller sedan ut och är klara för sin tredje raka SM-final.

Matchfakta

Slutspel: Semifinal

Lindahl FF – IFK Åkullsjön 6-5(1-2)

Målskyttar, Lindahl: Katrin Schmidt 3, Michelle Rojas Flores 2, Ida Hedstad

Målskyttar, Åkullsjön: Julia Larsson 2, Sandra Vikström, Moa Lindberg, Carolina Sund

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img