Rosenstam siktar mot SFL

Strängnäs Futsal Club är klubben som startades 2016, men redan 2018 har chansen att ta sig till futsalens finrum – SFL. Målsättningen har varit klar sedan dag ett, man skall nå eliten.

– Vi har handplockat spelare med futsalegenskaper inom den lokala fotbollen som vi tror kan ta oss till toppen, som vi skolar om till futsalspelare. Samtidigt försöker vi marknadsföra sporten futsal inom kommunen och länet, vilket jag tycker vi har lyckats med än så länge. Nyligen blev vi uppmärksammade i Sörmlands Radio och lokala medier, berättar Robin Rosenstam som är assisterande tränare i Strängnäs.

Själva föreningen består av ett handfull engagerade människor där man har ambitioner att växa. I skrivande stund har man flertalet intresseanmälningar från folk som vill hjälpa dem framöver.

– Att göra seriösa arrangemang vid matcher är något som vi lägger stort fokus på, även om vi har en bit kvar lär vi oss och utvecklas hela tiden!

Efter att ha vunnit sin division 1-serie i en riktig rysare är man stolta över vad man åstadkommit på kort tid.

– Vi har trots allt vunnit en av de svårare division 1-serierna i landet. Säsongen är däremot inte över, vi har två matcher kvar. Där vi har chans att göra säsongen ännu bättre.

I kvalet ställs man mot före detta SFL-laget Täfteå, som spenderat senaste säsongen i division 1. En klubb som inte bara har erfarenhet från spel i högsta ligan, utan också ett väldigt intressant geografiskt läge. Mellan Strängnäs och Umeå är det 65 mil, en resa man inte skojar bort.

– Givetvis medför det väldigt mycket mer påfrestning på en liten förening, såväl sportsligt som ekonomiskt. Vi har haft en budget inför säsongen som täcker sådana här ”oförutsedda” utgifter, något som gör att allt handlar om att fokusera på att prestera på planen. Allt runtomkring är på sin plats, spelarna kommer få de bästa förutsättningarna som är möjligt för att prestera. Jag tror att det är 50/50 vilka som kniper SFL-platsen.

Föreningen har startat en insamling inför kvalmötet med Täfteå, något som också fick en del att fundera över Strängnäs hade de finansiella krafterna att ta laget till Umeå. Däremot är det inte fallet, utan det handlar om något helt annat.

– Tanken med insamlingen är att få folk i kommunen och omkring oss skall uppmärksamma på att vi finns. Vi vill få folket inom kommunen att bli nyfikna på vad futsal är. Att få privat sponsring från de som känner sig villiga att bidra är något positivt för oss. Vi har redan sett att det börjat trilla in bidrag från utomstående. Det tyder på att vi syns och hörs!

Under söndagen har Täfteå gjort den långa resan ner till Thomas Arena, för att möta Strängnäs. En match där hemmalaget förväntar sig bra publikstöd.

– Vi vill att så många som möjligt ska ta sig till Thomas Arena imorgon och titta på matchen. Insamlingen är ett bra sätt att få folk nyfikna, vi ser mer trafik på hemsidan som ett tydligt tecken på att inlägget har fungerat.

Vad är det då som kommer avgöra kvalet till Strängnäs fördel?

– Kollektivet! Att vi har spelare med spetskompetens vet vi… Det är kollektivet som måste fungera för att nå bra resultat i båda matcherna. Vi har målbilden klar för hur vi ska få kollektivet att lyckas!

Återstår att se hur det går för Robin Rosenstam och hans mannar.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img