Därför tvingades ÖFC flytta semifinalen till måndag: ”Talade om hur det ligger till”

På måndag kväll klockan 19.30 spelas den avgörande semifinalen mellan Örebro FC och Djurgården. Det förstnämnda laget kommer hem till Örebro med en tvåmålsledning efter matchen i Stockholm, men siktar trots det på att köra över motståndaren på hemmaplan.

Förutom en plats i finalen står även en möjlighet att arrangera finalen på hemmaplan för Örebro. En möjlighet man kanske aldrig får igen.

Semifinalen skulle dock ha spelats till helgen. Men precis som i fjol blir det en hallkrock i hemmamötet, men man hittade en snabb lösning. Till helgen spelas Safirs internationella – den årliga stora pingisturneringen i Gamla Idrottshuset.

Djurgården hade dock en idé för att slippa flytta matchen till måndagen.

– Djurgården undrade om vi kunde flytta ut pingisborden i några timmar för matchen, och sen flytta in dem igen. Men det går ju inte, säger Ronny ”Pilen” Pettersson, Örebro FC:s general manager till NA Sporten.

”Pilen” talade om för Djurgården att det tyvärr inte går att lösa på det sättet, och istället kom de snabbt överens om måndagen. Ett byte som kan gynna ÖFC.

– Det här innebär också att de fotbollsspelare vi har i laget kan spela eventuella träningsmatcher med sitt fotbollslag under helgen, och det tycker vi är bra, säger Pettersson.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img