Falcao mästare efter sex mål av Daniella Chamoun

Två giganter i svensk damfutsal, Lindahl och Falcao, har övertygat i sina RFL-serier i år. Efter att båda lagen med nöd och näppe kvalificerat sig för final, där Lindahl behövde förlängning och Falcao straffar, möttes de båda i Eriksdalshallen under lördagen.

Föregående säsong tog sig Lindahl precis till final genom en vinst över just Falcao, i en match som var oerhört jämn. Sedan dess har man inte mötts.

Lindahl är som bekant tvåfaldiga mästarinnor, något man ville utöka till trefaldiga. Inledningsvis skulle man också föra matchen, med flera farliga lägen. Isabella Gustavsson i Falcaomålet fick stå för ett par svettiga räddningar, innan en vattenflaska på Falcaobänken gick sönder och matchen fick ett längre avbrott.

I båda lagen finns det mycket individuell teknik, något som Daniella Chamoun skulle visa. Efter en underbar tvåfotare fanns varken Lindahlsförsvare eller målvakt kvar, utan endast ett öppet mål. 1-0 till Falcao och stor glädje.

Lindahl försökte trycka på, men fick inte utdelning. Istället utökar Nazanin Vaseghpanah ledningen till 2-0, efter en fin kombination som avslutas med ett skott under Pernilla Ebberyd.

Spelet böljade åt båda håll, där Falcao backade hem och satsade på kontringar. Lindahl satsade mycket på längre bollar, som inledningsvis inte hade hittat rätt adress. Däremot verkade man efter ett tag ha ställt in sig.

Det blir en kontring för Lindahl där man kommer med tre spelare. Passningen i sidled är bra, däremot är passningen tillbaka otydlig där två spelare springer på varandra. Ida Hedstad är dock bestämd och efter att ha rett ut var bollen är trycker hon in reduceringen som också ger mycket positiv energi till hemmalaget.

Tränare Benjamin Namini ville fortsätta hålla ett högt tempo i matchen och såg till att Lindahl spelade igång bollen snabbt på insparkarna, då han kände vittring på fler mål. Det skulle visa sig vara ett vinnande koncept, när först Fia Grönborg kvitterar och Frida Thilén ser till att man tar ledningen i matchen.

Matchen fortsatte att bölja med chanser åt båda håll, där Daniella Chamoun återigen skulle kliva fram för sitt Falcao och göra mål. Innan halvleken är över kliver Katrin Schmidt fram och sätter 4-3 till sitt Lindahl.

Andra halvlek började ungefär som första, med två lag som kände på varandra. Däremot skulle det bli en snöplig frilägesutvisning för Frida Thilén, efter att hon tappat bollen som sista tjej och rivit ner en Falcaospelare. Det skulle kosta alldeles för mycket, när Falcao kvitterar och tar ledningen i matchen.

Båda gångerna genom Daniella Chamoun, som verkligen var på spelhumör i matchen. Lindahl ville inte lägga sig ner och dö, utan tryckte på för att kvittera. Ellen Gibson och Katrin Schmidt fick bland annat en fin kontring där man den sistnämnda dessvärre missar öppet mål. I efterföljande sekvens visar istället Ellen Gibson själv var skåpet skall stå när hon placerar in 5-5.

Om Daniella Chamoun hade haft show innan, skulle hon ha det igen, när hon efter en makalös soloprestation sätter sitt femte mål för kvällen. Matchuret började att ticka mot 40 effektiva minuter och Lindahl behövde kvittera, något som också Ellen Gibson gör. Resultatet står sig till slutsignal, vilket gör att matchen får avgöras genom förlängning.

Väl där chocköppnar Falcao, givetvis är det Daniella Chamoun som gör det. Sjätte målet för henne i matchen. Man maler på med ytterligare två mål, som Diala Elia och Elin Sköld står för. Tre mål på fem minuter och tung uppförsbacke för Lindahl.

Lindahl hotar Falcao ett par gånger, men sätter inte sina chanser, istället kan Falcao gå upp till 10-6 och vinner därmed finalen.